Милен Керемедчиев: Европа беше под руско енергийно робство

0
Според него половинчатите решения на кабинета правят България меката връзка в източното крило на НАТО
Според него половинчатите решения на кабинета правят България меката връзка в източното крило на НАТО Снимка: Фейсбук

Според него половинчатите решения на кабинета правят България меката връзка в източното крило на НАТО

Вижда се, че за съжаление тези, които успяват да манипулират общественото мнение, са доста по-гръмогласни и насочени в една посока - не толкова към русофилството, колкото към путинофилството.

Това заяви бившият зам.-министър на външните работи и дипломат Милен Керемедчиев в "Седмицата" по Дарик.

Той посочи, че разнопосочното говорене и половинчати решения на правителството прави България меката връзка в източното крило на НАТО и даде за пример неофиционалната военна подкрепа на България за Украйна.

"Всичко това внася смут в нашите европейски партньори", смята Керемедчиев.

Според него Русия има интерес Република Северна Македония (РСМ) и Албания да бъдат по-близко до техния троянски кон на Балканите - Сърбия.

"Знаете, че само два руски посланика си позволяват тон, който е недипломатичен. Това е руският посланик в РСМ, който стигна дори още по-далече от г-жа Митрофанова, казвайки, че има списък с всички инакомислещи македонски политици и ги знаят кои са", отбеляза бившият зам.-министър.

Керемедчиев посочи, че в последните 10 години Европа е станала по-зависима от руските енергийни източници, въпреки превземането на Крим през 2014 г.

"Има много алтернативи на руския газ през Египет, Израел, Катар, САЩ. Въпросът е, че ние сме били под много сериозно икономическо и енергийно робство в продължение на години и скъсването на тези окови няма да отнеме 10 месеца", коментира дипломатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    aH
    След 1990 годиниа всички министър-предатели и външните министри на България се назначават от сащническото посолство! България трябва незабавно да обяви сащ за агресор! България трябва незабавно да изгони сащническия посланик, България трябва незабавно да прекрати дипломацията със сащ и незабавно да ги обявим за терористична държав! България трябва незабавно да изгони сащническите войски от територията ни, незабавно трябва да закрием сащническите бази, защото са наша територия, а в момента сащническите бази в България са сащническа територия! България трябва незабавно да изгони всяко сащническо НПО на цру на сащ! А заради намеса в политиката на България – България трябва да изгони френския посланик! Това е агресия от африфранция!
  • 1
    4
    ;lk
    А сега Европа е под сащническо енергийно робство! Заменихте една зависимост - с друга! Е, каква е разликата?! Угодихте на сащническите корпорации и поехте комисионните от сащническите нпо-та на цру на сащ и се облажихте с пропагандата - спечелихте от поетата поръчка да хулите Русия!
  • 1
    3
    иванчо от гагаля
    то че е робство добре Свободата иска три пъти повече долари що колкото по сме свободни по ни е вътре Преди да дойде новата свобода тока беше две стотинки ОРджоникидзе умря в 1952 г
  • -6
    2
    Н.Ц.В.
    Русенски, като дойдат твойте руснаци в България,ще те направят председател на ''Обредни домовe! А колкото до автора на публикацията, то ти с твоя мозък на Орджоникидзе, може само да му миеш краката и да ги триеш с червена кърпа !
  • 4
    1
    русенец
    Извинявай, бе умник, ама след като ЕС е била под руско енергийно робство, защо сега след като се освободи от него, ЕС умря? Има нефт, има газ, има всичко на този свят, защо индустрията спря, бе педал? :) А бе, софиянците, откъде ги изкопавате тези експерти, защо не ги пратите някъде да си вадят хляба с нещо друго, примерно да станат хамали на Сточна гара?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари