Надежда Нейнски: Руският интерес към България никога не е отпадал

0
Руснаците са изключително изкусни в търсенето на слабите места и във въздействието върху хората, добави тя
Руснаците са изключително изкусни в търсенето на слабите места и във въздействието върху хората, добави тя Видео: NOVA

Според нея страната ни трябва да бъде партньор с останалите страни членки в ЕС и НАТО

Руският интерес към България и към бившите социалистически държави никога не е отпадал. Това каза бившият външен министър Надежда Нейнски в „Интервюто в Новините на NOVA”.

Спомняте си, че Русия неотдавна заяви, че се стреми към връщането в зоните си на влияние. Войната в Украйна е първата линия на този опит на Русия да върне влиянието си”, добави тя.

Руснаците са изключително изкусни в търсенето на слабите места и във въздействието върху хората. Когато говорим за канали на влияние, с изумление констатирах, че все още съществува една практика в българската дипломация. А именно, когато изпращат семействата на дипломатите в чужбина, държавата отпуска определена сума пари за училищни такси. Тези средства обаче не стигат за училища на нашите партньори – САЩ или ЕС. Стигат единствено и само за руските училища, а те са свързани с руските мисии”, посочи Нейнски.

Според бившия външен министър, ако България иска да провежда успешна политика, в която да няма скандали, трябва да бъде партньор с останалите страни членки в ЕС и НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    123
    Хубавото Наде - лицето на продажния преход! Дано Господ те накаже час по-скоро за всичките злини които ни докарахте!
  • 0
    3
    Радост
    Виж ти надиното прозрение. Таксите стигали единствено и само за руските училища, а те са свързани с руските мисии. Ще добавя, не само ще стигат, а и образованието не е кухо като тук.
  • 7
    2
    Росен Гацов
    Тази дърта курва ако знаеше колко е гнусна щеше на момента да си пререже вените.
  • 17
    1
    чичомиткобрат
    Ами добре е поне една държава като Русия да има интереси към България и доброто й и българския народ. Не може само покварени евроамерикански комунисти и сатанисти да ни експлоатират, а необразованите да се радват на това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари