Иван Анчев: Никой от НАТО няма желание да воюва с Русия

0
Според дипломата, ще бъде намерен позитивен и за Украйна, и за страните от НАТО формат, подобен на познатия "Партньорство за мир"
Според дипломата, ще бъде намерен позитивен и за Украйна, и за страните от НАТО формат, подобен на познатия "Партньорство за мир" Снимка: БГНЕС

Според дипломата, ще бъде намерен позитивен и за Украйна, и за страните от НАТО формат, подобен на познатия "Партньорство за мир"

"На срещата във Вилнюс Украйна ще получи ясен анонс, че ще стане член на НАТО в едно съвсем недалечно бъдеще. И тогава вече говорим за онзи геостратегически провал, пред който е изправен руският президент Владимир Путин, защото вместо да отстрани НАТО от своите граници, той утрои границите на Русия с Алианса с включването на Швеция и Финландия, а скоро и Украйна".

Това каза по БНР дипломатът и експерт по национална и международна сигурност Иван Анчев.

Той подчерта, че напълно приема позицията на САЩ и Германия, че приемането на Украйна в НАТО сега би ескалирало конфликта и би въвлякло целия съюз във военни действия срещу Русия, което е нежелано от нито една страна, която е член в Алианса.

По думите на Иван Анчев ще бъде намерен позитивен и за Украйна, и за страните от НАТО формат, подобен на познатия "Партньорство за мир":

"Никой от Алианса няма желание да воюва срещу Русия, но е много хубаво да се види, че има ясна колективна воля, че няма да бъде допусната Русия да се изявява като лошото момче в квартала, което може да прави каквото пожелае. На агресорите в междудържавните отношения трябва да им се покаже, че така не може да се нарушават правилата. Допуснем ли го, ние ще допуснем втори "Мюнхен 1938 г.", когато, за да бъде защитен един друг, подобен на Путин войнолюбец - Хитлер, се стигна до огромни човешки страдания".

Според дипломата войната в Украйна може да бъде приключена категорично и безусловно по начин, който не зависи от Русия:

"Москва иска да поддържа войната, но е възможен един голям пробив някъде във фронтовата линия в момента да направи така, че това, което направи преди седмици Пригожин, да изглежда като детска игра на фона на това, което би могло да се случи. Не всичко е в ръцете на Путин. Отдавна нещата излязоха от неговите ръце".

Дипломатическите преговори за мир могат да започнат само при напълно изтласкване на руските окупационни сили от територията на Украйна, каквато е била през 1991 г., категоричен беше Анчев и подчерта, че само тогава биха били гарантирани европейският мир и сигурност в следващите десетилетия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    ...
    Още един шизофреник на инжекции. Стоя и с огромен интерес ще наблюдавам как изтласквате Русия от границите на усрайна от 1911г. Само да не ви приседне изтласкването и да не ви се присере едновремено.
  • 8
    5
    НаПрОтИв Има Желаещи
    Напротив има желаещи да премерят сили със Русия и да се изтъпанчат на бойната фронтова линия и да посрещат ударите ребром,куршуми,снаряди и т.н. ,активни оперативни бойни действия.Това са българските Евроатлантици полковник Миленски,Шаламанов,Соломон Исак Паси и бандата на ДПС,ГЕРБ,СДС,ДБ,ДСБ и ВМРО могат да се пробат ако искат начело с Красимир Каракачанов и Е.Симеонов със НФСБ.НАДЕЖДА МИХАЙЛОВА ЩЕ БЪДЕ КЪМ ЛАЗАРЕТА КАТО ЮЛИЯ ВРЕВСКАЯ.Даже ще я прекръстим на Надежда Вревская и генерал Атанасов със Киро Лъжеца ще водят реални бойни тактически действия за да покажат моща на българското НАТО-ОТАN.НЕКА ВОЙНАТА ВОДЕНА ОТ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ЗАПОЧНЕ : СЕГА ! КАРАДАИЪ И ПЕЕВСКИ ЩЕ БЪДАТ ТИЛОВА СЛУЖБА И ПРОДОВОЛСТВИЕ НА ПЕЕВСКИ АРТЕЛНАТА ,А НА КАРАДАИЪ ДХБ-БЛОК.ТАКА ДЕ ОТ СТАРШИНА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА Е.АСЕН ЩЕ Е КАСИЕРКАТА НА ПЪРВА БЪЛГАРОУКРАИНСКА АРМИЯ.ИВАН КОСТОВ-ЗКПЧ СЪС ЛИДЕРА НА ДА-БЪЛГАРИЯ. КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЩЕ ВОДИ ВЗВОД ОТ СНАЙПЕРИСТИ ОТ НКВД. -ПРИКАЗЬ,НИ ШАГЬ НАЗАД. НА 250-ДО 350 М. ЗАД НАШИТЕ СИЛИ.КОЙТО ХУКНЕ ДА БЯГА ПО КУРШУМ В ГЛАВАТА С МОСИН-НАГАН ИЛИ СВД -ДРАГУНОВ 7.62х54 мм.ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО,НАЛИ ИСКАТ ДА СА НАТОВЦИ И ЕВРОАТЛАНТИЦИ,ДА СЕ ДОКАЖАТ КАТО ТАКИВА РЕАЛНИ БОЙЦИ . ВОЕННО ПОЛЕВИ СЪД ,РАДЕВ.СЪС ИСТИНСКИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ.КАПИТАН ПАСИ ЩЕ ВОДИ С ЛИЧНО УЧАСТИЕ И АТАКА ВОЙСКАТА И ГРОМКА БУДЕТЬ КРИЧАТЬ" НАШЕ ДЕЛО ПРАВАЕ"........ САМО ДА СМЕ ТАМ ДА ИМА КАК ДА ГЛЕДАМЕ И СНИМАМЕ
  • 3
    4
    Sтанко до 2
    Бирата съм си я изпил преди години... на теб мога да кажа - ти да си пиеш хапчетата, а ако са ти слаби - отивай при зелето за по-сериозни неща! Управителите на еврогейска европа отдавна НЕ желаят да има хора, които да могат да мислят, а те самите не показват, че има с какво да го правят. Бледоликите муцуни говорят за изчерпана само идентичност на управленската клика на ес и краварите.
  • 5
    3
    е как да има
    то шубето е международен страх!
  • -7
    2
    До 1
    Z-ко,пий си бирата пред блока,това са въпроси за умните хора,които ще решават...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари