Международен турнир по електронни спортове планират в Русе

0
Плановете са първият международен турнир да е през пролетта
Плановете са първият международен турнир да е през пролетта

"За тази година планираме първият турнир да е през пролетта, и да обхваща не само региона и страната, но да привлечем участници от съседните страни. Имаме партньори от Сърбия, с които редовно комуникираме, и от които имаме уверение, че ще се включат в състезанията тази година."

Това заяви в интервю за ТОП НОВИНИ основателят на клуба по електронни спортове към Русенски университет "Ангел Кънчев" Антоан Василев.

"С течение на времето турнирите по света станаха все по-големи, с огромни наградни фондове, и много състезатели започнаха да се издържат предимно с тези си занимания. Само за пример можем да разгледаме миналогодишния турнир Dota International, чиито награден фонд достигна $52 млн., а това е сума, която спокойно може да се мери с големите турнири по голф", сподели още той.

Василев е категоричен, че като база Русе със сигурност има достатъчни условия да се конкурира с много европейски градове.

"Канев Център предоставя много добри условия, техника и организация. Един ден можем да мислим дори за турнир в “Булстрад Арена”, който със сигурност би привлякъл интерес не само от страната, но и от Европа", сподели още той в интервюто си за ТОП НОВИНИ.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари