Откриха турнира по вдигане на тежести "Купа Русе"

0
В състезанието участват 80 щангисти от 8 клуба в страната
В състезанието участват 80 щангисти от 8 клуба в страната

В състезанието участват 80 щангисти от 8 клуба в страната

80 състезатели от 8 клуба от страната участват в 12-ото издание на турнира по вдигане на тежестиКупа Русе“. На официалното откриване на състезанието присъства областният управител Анатоли Станев.

Благодарение на Вас десетки млади таланти намериха своето поприще в сферата на спорта, а организираните от Вас събития се превърнаха в символ на успехите и реализацията на професионалните спортисти. Сигурен съм, че с присъщите Ви професионализъм, човечност и вдъхновение за добри дела ще продължите да допринасяте за развитието на спорта не само в региона, но и в България“, каза Станев в обръщението си към председателя на Тежкоатлетически спортен клуб - Русе доц. д-р Кирил Панайотов, дм, който е организатор на днешната инициатива.

На състезателите Станев пожела отлично представяне и още много бъдещи успехи. „Благодаря Ви за незабравимите преживявания, миговете на радост и национална гордост! Поздравления за отличната подготовка и високата състезателна мотивация! Желая Ви здраве и сили, воля и упоритост, за да постигате мечтите си“, каза още областният управител.

Сред гостите бяха още кметът Пенчо Милков, областният координатор към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, както и редица знаменитости от българския спорт. Сред тях беше и олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева.

Турнирът се провежда в спортна зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“, като имената на победителите се очаква да станат ясни до довечера. Традиционно представянето на младите тежкоатлети е подкрепяно и наблюдавано от европейски световни и олимпийски шампиони по вдигане на тежести. За първи път сред тях е шесткратният европейски шампион и олимпийски шампион Николай Пешалов. Освен него по традиция изявите на състезателите ще следят шампионите Янко Русев, Нено Терзийски, Йордан Биков, Севдалин Маринов, Стефан Топуров и Иван Иванов.

Според тазгодишният регламент на „Купа Русесъстезателите ще участват в четири възрастови групи – момчета до 13 години, кадети до 15 години, кадети до 17 години и кадетки до 17 години.

Класирането ще бъде по системата Синклер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари