Mercedes-Benz разкри конкурент на BMW X6

0
Mercedes-Benz разкри конкурент на BMW X6
Снимка: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz разпространи първото изображение на прототипа Concept Coupe, чийто сериен вариант ще се появи догодина. Дебютът на модела, който ще трябва да се конкурира с BMW X6, е насрочен за започващото по-късно този месец изложение в Пекин.

По предварителна информация, серийният вариант на новият модел ще се казва MLC и ще бъде построен на базата на M-Class. От него ще бъде взета и гамата двигатели, в която ще има както 4-цилиндрови агрегати, така и мотори V6 и V8. Няма да се мине и без "напомпана" версия, дело на ателието AMG.

В оборудването на модела ще влезе активното окачване с функция за наклон на каросерията при завой, което дебютира при новото купе S-Class. Технологията ще позволи на автомобила да завива като мотоциклет - с отклонение към вътрешната част на виража.

Производството на конкурента на BMW X6 ще бъде съсредоточено в американския завод на Mercedes-Benz в Таскалуса, щата Алабама. Той ще бъде един от 12-те нови модели, които германският производител планира да пусне на пазара до 2020 г. Сред другите новини са комби CLA, всъдеход GLC, който ще се бори за клиенти с BMW X4, и компактната суперкола GT AMG, готвена за конкурент на Porsche 911.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари