Mercedes прави най-бързата кола на планетата

0
Бъдещият суперавтомобил ще е с 1000 конски сили
Бъдещият суперавтомобил ще е с 1000 конски сили

Бъдещият суперавтомобил на Mercedes-Benz  ще се превърне в "най-бързия” и "най-ефективен” автомобил на планетата.

Това заяви шефът на  подразделението AMG – Тобиас Мьоерс, пише Top Gear. Той обясни, че моделът ще бъде с почти същите характеристики, каквито имат и болидите на Mercedes - AMG, участващи в световния шампионат във Формула 1. 

Мощността на колата ще е около 1000 конски сили, а моторът ще бъде изграден на базата на мотора, използван във Формула 1.

Бъдещият модел ще успее да постави абсолютен рекорд за най-бърза обиколка на Северна дъга на "Нюрбургринг” сред спортните коли, категорични си от AMG.

Мьоерс не уточнява дали хиперколата ще подобри постижението на Porsche 918 Spyder (6 минути и 57 секунди), поставено със стандартни гуми, или това на Radical SR 8LM (6 минути и 48 секунди), което е постигнато със специални полу-сликове.

Топ-мениджърът допълни, че в Mercedes-AMG не смятат да правят пистова версия на R50, тъй като тя ще бъде напълно излишна, ако бъдещата хиперкола успее да реализира пълния си потенциал, пише automedia.

Все още не е ясно кога ще бъде готов автомобилът, но Мьоерс уточни, че той ще излезе в ограничена серия – най-вероятно от 300 бройки.

Източник: automedia.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари