Mercedes X-Klasse набира скорост

1
Пикапът ще бъде направен на базата на новата Nissan Navara, а моделът ще се оборудва само с дизелови мотори
Пикапът ще бъде направен на базата на новата Nissan Navara, а моделът ще се оборудва само с дизелови мотори

Немците от Mercedes Benz все по-усилено работят по въпроса за сериен пикап. По последна информация те ще покажат прототип, много близък до серийната версия още през тази година, като това най-вероятно ще се случи през есента в Париж.

Серийната версия на първия средноразмерен пикап с марка Mercedes-Benz е запланувана за следващата 2017 година. Пикапът ще бъде направен на базата на новата Nissan Navara, а моделът ще се оборудва само с дизелови мотори, пише Факти.бг.

На първо време агрегатите ще са четирицилиндров с мощност 188 конски сили и максимален въртящ момент 450 Нм и шестцилиндров, мощността на който ще е 255 коня, а пиковият момент - 550 Нм.

Моделът ще отвори нов сегмент в моделната гама на Mercedes-Benz, който най-вероятно ще бъде обозначен като X-Klasse. Има и предположения, че ще се нарича Z-Klasse, но от компанията са по-склонни към първото моделно обозначение.

Наименованието X-Klasse е по-вероятно, тъй като пикапът ще разполага със сериозна 4х4 система и подобно на Nissan Navara ще бъде пригоден за пресечена местност. На този етап не са известни повече подробности за пикапа на Mercedes.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари