Медиците в учебните заведения в Русе все още не са получили обещаните заплати

1
Вместо 900 лева, финансистите на общината предлагат компромисен вариант - 830 лева за медицинския персонал в училищата и 860 - за детските ясли
Вместо 900 лева, финансистите на общината предлагат компромисен вариант - 830 лева за медицинския персонал в училищата и 860 - за детските ясли Видео: БНТ

Медицинските специалисти в детските градини, ясли и здравни кабинети в училищата в Русе все още не са получили обещаната основна заплата от 900 лева, разписана в Колективния трудов договор.

Тя трябваше да влезе в сила още на 1 януари миналата година, но в началото на 2020 възнаграждението още е 780 лева. Такава е ситуацията и на много други места в страната, информира БНТ.

75 са здравните работници, които обслужват учебните заведения в община Русе. Някои, като фелдшерът Владимир Стоянов, работят на повече от едно място, правят имунизации, реагират при спешни случаи.

Владимир Стоянов, медицински фелдшер: Трудът - напрегнат, отговорен, квалифициран и смятам, че заслужаваме възнаграждението, което сме договорили.

Боянка Димитрова - КНСБ - Русе: Общината... би следвало да има финансови средства.

Оказва се обаче, че представители на общините не участват в подписването на Колективния трудов договор в сектор Здравеопазване, но са длъжни да се съобразяват с него.

Радостина Пейкова, началник отдел „Здравеопазване" в община Русе: За учениците, там е увеличен стандартът с 3%, което включва издръжка на здравния кабинет и заплатите на медицинските специалисти.

Затова финансистите на община Русе предлагат компромисен вариант - 830 лева за медицинския персонал в училищата и 860 - за детските ясли. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари