Масовият спорт ще е приоритет по програмата "Русе - Европейски град на спорта"

0

Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ проведе информационен ден по повод старта на конкурса за проекти по Програма „Русе – европейски град на спорта 2016“.

На срещата, която се проведе в зала „Европа“, присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности г-н Иван Григоров, зам.-кметът по европейско развитие и председател на Управителния съвет на Фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански, г-жа Ирена Петрова и г-жа Мария Иванова – членове на Управителния съвет на Фондацията, както и представители на спортни клубове, пенсионерски клубове, кметове на малки населени места, директори и педагози от детски градини и училища, неправителствени организации и др. 

Г-н Григоров благодари на заинтересованите от Програмата, че са се отзовали на поканата и са уважили информационния ден. „ Преди броени дни, на 19 февруари, открихме инициативата „Русе – европейски град на спорта 2016“. Званието на нашия град беше  присъдено от Федерацията на Европейските столици и градове на спорта. Продължаваме със същото темпо през цялата година“, заяви зам.-кметът Григоров.

Д-р Страхил Карапчански направи презентация, в която акцент беше обявеният на 25 февруари конкурс за проекти.

„В рамките на ПрограмаРусе – Европейски град на спорта“ през 2016 г. основен приоритет ще е масовият спорт. Ще реализираме мащабни и иновативни спортни събития. Чрез активно включване на представителите на спортната общественост в реализирането на Програмата ще се достигне до повече русенци и ще се създаде чувство за съпричастност, което в дългосрочна перспектива ще гарантира устойчивост на резултатите от инициативата“, заяви д-р Карапчански.

Настоящият конкурс за проектни предложения в сферата на спорта има три тематични направления, които са свързани с образование и интеграция, социално приобщаване и здраве и високо качество на живот чрез спорт.

Условията за кандидатстване са качени в сайта на Община Русе, в секция "Русе - град на спорта". В нея могат да бъдат намерени обявлението за конкурса, правилата за финансиране, както и формулярите за кандидатстване и бюджет - http://ruse-bg.eu/bg/pages/571/index.html.

Допустими кандидати са представители на малките населени места на територията на Община Русе, образователни институции, спортни клубове, както и публични институции.

Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ ще упражнява контрол върху изразходването на отпуснатите средства, като има право да изисква всички необходими счетоводни документи и информация за изпълнение на проекта от страна на организацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари