Приключи конкурсът за финансиране по програма "Знание и растеж"

0
Постъпили са 16 проекта на обща стойност 400 000 лева
Постъпили са 16 проекта на обща стойност 400 000 лева

На 31 юли изтече крайният срок на конкурса за проекти "Знание и растеж" за 2017 година на Фондация "Русе – град на свободни дух".

Във фондацията постъпиха общо 16 проекта на обща стойност 413 937лв. Исканата от Фондация "Русе – град на свободния дух" сума е в размер на 172 156 лв., предава Дарик. Сред кандидатите има неправителствени организации, училища, училищни настоятелства и читалища от Русе.

Съгласно предварително обявения регламент предстои проектните идеи да преминат през два етапа на оценка – административно съответствие и допустимост и оценка по същество.

Във втория етап ще се следи изпълнението на критериите : Проектът да има връзка с приоритетния фокус. Проектът да показва ясно с какво и как ще е полезен на хората. Проектът да е с ясно измерими цели. Проектът да създава условия за развитие на човешкия потенциал.

Проектът да има практическа приложимост и обществено значими резултати Проектът да обединява различни институции и организации в постигането на обща цел. Проектът да не предвижда дейности, които получават финансова подкрепа от общината и държавата.

Проектът да има подробен и реалистичен план-график на дейностите за изпълнение на проекта Проектът да има реалистичен бюджет и пълен набор от необходими документи

Проектът да предвижда собствен финансов принос от страна на кандидатстващата организация Проектът да предоставя възможности за продължение (устойчивост на проекта)

С приоритет ще бъдат разглеждани проекти, които: - обединяват повече от три институции или организации, активно участващи в реализирането на проекта; - предлагат над 50 % собствен финансов принос; - дават възможност за достъп до знания и развиване на умения на възможно най-много хора;

Комисията, която ще оценява проектните идеи, е в състав: Д-р Страхил Карапчански – Председател на УС на Фондация "Русе – град на свободния дух" Ирена Петрова – член на УС на Фондация "Русе – град на свободния дух" Мария Георгиева – член на УС на Фондация "Русе – град на свободния дух" Елена Минкова – Изпълнителен директор на Фондация "Русе – град на свободния дух" Маринела Колева – Председател на Фондация "Еконт"

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени не по-късно от 15 септември 2017 година на сайта на Фондация

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари