Основната проява по проект „Sports for Green Deal“ ще бъде на езерото "Липник"

0
Днес приключи двудневната встъпителна среща по проекта
Днес приключи двудневната встъпителна среща по проекта Снимка: Община Русе

Днес приключи двудневната встъпителна среща по проекта

Днес приключи двудневната встъпителна среща по проект Sports for Green Deal, по програма Еразъм Спорт, която се проведе в сградата на Община Русе. В нея участие взеха зам.-кметовете Енчо Енчев и Златомира Стефанова, Ивайло Кадишев - директор на дирекция „Международни политики, стопански дейности и анализи“, служители от отдел "Международно сътрудничество и проекти" и представители на Министерството на младежта и спорта - Илияна Христова, директор дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ и Теодора Саракостова, държавен експерт.

На срещата присъстваха още доц. д-р Десислава Атанасова - зам. ректор на РУ „Ангел Кънчев“ и д-р Валери Йорданов - ръководител катедра „Физическо възпитание и спорт към университета, както и председателите на СК „Триатлон-Далян“, СК „Компас-крос“ и СККК „Локомотив“-Русе.

Чрез видеоконферентна връзка участие взеха проф. Даниела Дашева и доц. Петър Янков от НСА и Европейска мрежа на спортовете на открито, както и представители на дисциплините триатлон, драконови лодки и ориентиране от Турция, Северна Македония, Сърбия и Германия. Модераторът на събитието Емилия Петкова, експерт от Община Русе, прочете поздравителен адрес от ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Николай Изов.

Община Русе е основен координатор по проекта, в който ще си партнира със спортни клубове по ориентиране, триатлон и драконови лодки от 10 държави, Министерството на младежта и спорта, Националната спортна академия, Европейска мрежа за спортове на открито (Франция) и Русенския университет.

В рамките на 12 месеца консорциумът ще работи за повишаване на осведомеността на обществото относно ролята на базираните в общността спортни дейности на открито чрез общоевропейско спортно събитие, много обучителни материали, комуникационни дейности и конкурси.

В заключителната част на срещата партньорите постигнаха съгласие основната проява по проекта да се проведе през месец септември при езерото Липник в с. Николово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари