Марешки продава горивото с 1 стотинка печалба

0
Марешки: В момента получаваме горивото на 1.52 и го продаваме при нас на 1.53 лева за литър
Марешки: В момента получаваме горивото на 1.52 и го продаваме при нас на 1.53 лева за литър

Утре отварям бензиностанция в Габрово, още 4-5 ще има през следващите седмици в други градове. В момента получаваме горивото на 1.52 и го продаваме при нас на 1.53 лева за литър.

Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR бизнесменът Веселин Марешки

Той отбеляза, че още днес може да отвори бензиностанция в София, но тя щяла да бъде много малка и никой няма да може да зарежда на нея. 

"Към днешна дата имаме договорени два терена. Разговаряме за трети. Ще изградим изцяло нови, огромни бензиностанции, които нямат аналог, с 9 бензиноколонки. Това ще стане до 3-4 месеца", заяви Марешки. По думите му той ще вложи за това около 150-200 млн. лева. 

"Битката в момента е между двете К-та срещу трите П-та", подчерта той. Според него корупцията и картелите са изправени срещу професионализма, пазара и патриотизма на българския народ. "20 години обясняват как пакетирам хапчета в някакви гаражи, в някакъв кораб, изнесен извън териториалните води на България. Сега същите глупости започват да ги ръсят и по новия ми бизнес проект с горивата. Нямам намерение да влизам и да отговарям на такива глупости", подчерта бизнесменът, който има и редица аптеки. 

Той успокои шофьорите, че горивото, което се продава в неговите бензиностанции е качествено, но не думите му били важни. "Самите хора, които купуват лекарства и горива - те са направили разликата. Можете да видите форумите", посочи той. 

"Някои казват, че при цена 1.56 лв. за литър, как аз продавам на 1.52 лева. С 4 стотинки загуба. Аз пък питам защо, когато цената на едро беше 1.40, те продаваха на 2.00 лева на техните бензиностанции. Това е големият въпрос - 50-60 стотинки марш, къде отиваха тези пари. Защо при 30$ барел, цената беше 2 лева, а сега при 40$ е малко над 1.70 лева. Къде са отивали всичките тези пари, които наричам мародерство", попита Марешки въпроси.

Той призна, че печели от продажбата на горива и отговори откъде ги взима. Марешки изтъкна, че няма директен достъп до базите на "Лукойл" и затова му се налага да купува горива през посредници. "Горивото при нас пристига от най-югозападната точка - Банско, до Североизточната във Варна. Ако не бяха толкова далеч, цената им щеше да е още по-ниска, макар и не с много", уточни бизнесменът. 

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари