Майките направиха пробив!

0
Какво ще се промени след 5-часовата среща с Борисов
Какво ще се промени след 5-часовата среща с Борисов

Информационната система за хората с увреждания, за която държавата даде 2 500 000 лева, не работи.

Това каза премиерът Бойко Борисов след продължилата пет часа среща с майки от „Системата ни убива“, които близо 2 месеца протестират зад парламента и Национално представените организации на и за хората с увреждания, предаде БГНЕС.

Борисов подчерта, че ще бъде проверено на какво се дължи това. Премиерът отбелязва, че 88 000 души се нуждаят от чужда помощ, а над 700 000 лица се нуждаят от финансова помощ и подчерта, че ще бъде проверено дали това е реалният брой на нуждаещите се от подкрепа. Въпреки продължилата с часове среща протестиращите и властта не успяха да сближат позициите си по всички искания. Борисов обеща догодина да се дадат 150 млн. лв. повече за информационната система за хора с увреждания.

Благодаря на участниците в срещата. Неслучайно минаха 5 часа, защото по всяка тема има диаметрално противоположни разбирания. Дори от най-елементарните – помощните средства дали да ги купува държавата, или отделно - тотално различни мнения. По този държавен орган за координация – абсолютно две коренно различни мнения. За мен тази среща е съществен напредък, защото заедно с всички тези хора седнахме на една маса“, заяви Борисов.

Какво ще се промени след 5-часовата среща вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари