Майките на деца с увреждания се срещат спешно с премиера

0
Преди това разговаряха два часа с управляващите в Народното събрание
Преди това разговаряха два часа с управляващите в Народното събрание Снимка: Канал 3

Майките на деца с увреждания се отправиха към Министерския съвет на среща с Бойко Борисов.

Премиерът ги очаква и след срещата ще бъдат дадени изявления.

Това стана ясно след двучасова среща на представители на протестиращите майки в кабинета на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева с управляващите. След нея в парламента бе запазено мълчание, а коментарите за резултата от преговорите ще станат ясни едва и след разговора с Бойко Борисов.

Жените се срещнаха с министър Бисер Петков, с председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, със зам.-шефката на социалната комисия Светлана Ангелова.

Преди минути майките се отправиха заедно с тях към сградата на "Дондуков" 1, където ги очакваше премиерът Бойко Борисов.

Причината за срещата беше избухналото вчера недоволство на майките от приетия закон за личната помощ, гласуван от социалната комисия, информира Канал 3.

Жените заплашиха с подновяване на протестите и излязоха с протестно писмо, адресирано до държавните институции, в което заявиха, че има променени текстове, с които не са съгласни, а така също и че не е гарантиран финансовият ресурс.

По-рано в парламента социалният министър Бисер Петков отхвърли обвиненията за необезпеченост на закона, като подчерта, че средствата са осигурени през бюджета на МТСП и с допълнителните 150 млн. лв., които отпусна правителството.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари