Майка не купува нищо ново освен храна в продължение на година

0
Децата й даже не забелязали
Децата й даже не забелязали

Жена, наречена "най-скромната майка във Великобритания", не е купувала нищо ново в продължение на цяла година.

Кейти Мусгрейв, на 33 г. от Лодзуел, Девън, дава това обещание на 1 декември 2016 г., след като домът й е затрупан от едва употребявано оборудване, дрехи и играчки, пише Profit.

Цели 365 дни да не купува нещо ново за себе си или за децата си Елиза и Ариадна, освен храна и пелени.

Икономичната майка купува от интернет играчки и дрехи втора употреба в продължение на 12 месеца, спестявайки 700 паунда (около 1500 лв), с които семейството отива на ски почивка.

Но след като достига 12-месечната си цел в началото на декември, Кейти, която понастоящем е бременна с третото си дете, решава, че обикалянето по магазините за подаръци е твърде уморително.

Тя все пак купува някои от подаръците нови, но голяма част от тях са втора ръка.

Кейти пристъпва само веднъж обещанието си да не пазарува нищо ново, когато купува обувки за дъщерите си. И те обаче са на разпродажба и струват само 30 паунда (около 66 лв) двата чифта.

Майката посочва, че децата не са забелязали изобщо, че дрехите и играчките им са втора ръка, защото тя полага усилия и търси прилични качествени неща.

Как съвременният живот кара родителите да харчат, харчат, харчат

"Мисля, че идеята, че децата се нуждаят от нови дрехи, играчки и мебели е широко разпространена, но това не е вярно", казва Кейти.

"Мисля, че много компании се опитват да насърчат хората да купуват неща, от които не се нуждаят наистина, и да харчат пари, които хората с малки деца всъщност не трябва да харчат", допълва тя.

"Много родители ще могат лесно да осигурят всичко, от което се нуждаят децата им, без да купуват нещо ново", казва майката.

Кейти стартира през пролетта свой уеб проект, наречен One Baby Owner - място, на което родителите могат да продават употребяваните вещи и дрехи на своите деца

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари