Майка на три деца две години не купува нищо ново, освен храна

0
Кати Масгрейв си обещава през декември 2016 г., че вече няма да харчи пари за нови дрехи, играчки и оборудване за семейството си
Кати Масгрейв си обещава през декември 2016 г., че вече няма да харчи пари за нови дрехи, играчки и оборудване за семейството си

Майка на три деца прекара две години, без да купува нищо ново за тях, с изключение на храни и основни продукти, като например пелени.

Кати Масгрейв си обещава през декември 2016 г., че вече няма да харчи пари за нови дрехи, играчки и оборудване за семейството си, тъй като голяма част от вече купеното остава неизползвано.

Днес 34-годишната майка използва само нещата, които притежава, или прави повечето си покупки в благотворителни магазини (в които се продават дарени стоки на ниски цени, а средствата опиват за благотворителни каузи), съобщава Independent, предаде Profit.bg.

Дори и по Коледа, когато повечето хора купуват подаръци за семействата си, Масгрейв казва, че насърчава своето да изработват сами даровете, които ще оставят под елхата.

Що се отнася до подаръци за трите й деца - Елиза на пет години, Ариадна на три и 11-месечния Даниел, Масгрейв каза, че е намерила всичко, от което се нуждае, в магазините за втора употреба.

"Купих и на двете си дъщери пъзел, една от тях получи микроскоп, а другата спирограф", казва тя.

Децата имат дрехи и обувки, всички от благотворителни магазини. Малкият й син пък се сдобива с уолкър.

И въпреки че Масгрейв успява да се придържа към това да не купува нищо ново, понякога има изключения от правилото, призна тя.

"Дъщеря ми започна училище, така че трябваше да купим униформа", посочва майката.

Купуваме храни и хранителни стоки, но използваме предимно благотворителни магазини. Това е един навик, който сме си изработили. Можете да намерите почти всичко в благотворителни магазини, втора ръка или в eBay, не е нужно да купувате нови неща", допълва жената.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари