Майк Помпео виждал България като енергиен хъб

0
Русия нападна Украйна, защото правителството на Байдън не показа същата решителност като това на Тръмп
Русия нападна Украйна, защото правителството на Байдън не показа същата решителност като това на Тръмп Снимка: Минко Чернев, БТА

Той изнесе лекция, посветена на енергийния потенциал на България

Бившият държавен секретар на Съединените щати Майк Помпео изрази съболезнованията си за загубата на последния съветски лидер Михаил Горбачов. Помпео заяви, че делото му трябва да се помни завинаги.

В лекция, посветена на енергийния потенциал на България, Помпео заклейми руската инвазия в Украйна и посочи, че енергийните източници са най-силният инструмент на Москва, предаде БНР.

Бившият държавен секретар от администрацията на Доналд Тръмп допълни, че вижда България като енергиен хъб, който може да гарантира сигурността на Източна Европа.

Правителството на американския президент Джо Байдън не показа същото ниво на решителност като това на предишния държавен глава на САЩ Доналд Тръмп, заяви Майк Помпейо, допълва БТА.

По думите му Владимир Путин не се е променил, а той е един от най-последователните европейски лидери. Бившият държавен секретар изреди редица изявления и действия на руския президент, показателни за това, че той работи срещу Запада – от изявлението му през 2005 г., че разпадането на Съветския съюз е била най-голямата трагедия в света, през нахлуването в Грузия през 2008 г., до анексирането на Крим през 2014 г. и нахлуването в Украйна през 2022 г.

Нашествието на талибаните в Афганистан през 2021 г. бе още една зелена светлина за Путин да задвижи плановете си да нападне Украйна, каза Помпейо.

Според него голямото оръжие на Русия не е армията, която се е оказала по-слаба от очакваното, а енергетиката, която позволява на Кремъл да упражнява влияние. Решението на този проблем, смята Помпейо, е добивът на шистов газ, който може да осигури енергийна независимост както на САЩ така и на Европа, но за целта са нужни дерегулации в сектора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Ай сиктир!
    Кой е тоя дърт американски PD-раст и защо се меси в политиката на една НЕЗАВИСИМА от шибаната им Америка суверенна държава?
  • 1
    2
    Помпео до 1
    бая надълбокото съм ти го набил отзад щом чак и майките подхвана...
  • 1
    1
    Путин
    Майка ти и нея я виждах ме като Енергиен хъб..!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари