Махат военната рампа края "Ялта"

1
Демонтират две стари трасета в участъка от моста на Товарна гара до моста над бул.“Липник“
Демонтират две стари трасета в участъка от моста на Товарна гара до моста над бул.“Липник“ Видео: Русе Медиа

Тя е неизползваема от 50 години

След близо 50 години изградената рампа в района на военното поделение край „Ялта“ отива в миналото.

От вчера е започнала дейност по разчистване от храсти и треви на жп линиите, скрити под растителността, а в следващите дни ще бъдат премахнати релсите и траверсите от съоръжението на НКЖИ, информира Русе Медиа.

То е известно като „военната рампа“, тъй като през 70-те години е било предвидено за качване на военна техника върху жп композиции. Самите релси са произведени през 1966 г. а рампата е направена няколко години по-късно.

В района отдавна храстите и растителността са проблем, тъй като избуяват особено след дъждове, но мястото е собственост на НКЖИ. Опитите на общината да го поддържа до момента са били козметични, тъй като няма правомощия да разчисти. Сега, след премахването на съоръжението, ще може мястото да се превърне в нормална урбанизирана територия, надяват се русенци.

Ще бъдат демонтирани общо две стари трасета в участъка от моста на Товарна гара до моста над бул.“Липник“, като ще остане единствено жп линията, по която в момента се движат влаковете. Очаква се дейностите, които се извършват от бригада от Горна Оряховица, да приключат до две седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари