Локомотив е дерайлирал след сблъсък с цистерни в Русе

4
До инцидента се е стигнало след традиционна практика цистерните да се засилват по релсите
До инцидента се е стигнало след традиционна практика цистерните да се засилват по релсите Снимка: iStock

До инцидента се е стигнало след традиционна практика цистерните да се засилват по релсите

Локомотив дерайлира в Русе след сблъсък с цистерни.

Инцидентът е станал на 22 ноември на гара Разпределителна в Русе, съобщи Русе Медиа.

За щастие не се е стигнало до сериозни последици, нито има пострадали.

Локомотивът е излязъл извън релсите, след като две цистерни са се сблъскали с него. Запознати разказаха, че е нормална практика няколко цистерни да се засилват от единия край на гарата, а в другия да ги чака локомотив, който да ги поема и да спира свободното им движение. По този начин се спестява време и гориво при маневрирането и подреждането на жп състава. В конкретния случай обаче цистерните са били твърде много засилени и при контакта си с чакащия ги локомотив той е излязъл извън жп трасето. Цистерните са останали на мястото си. Няма официална информация дали са били празни или с товар. Знае се само, че не са на русенска фирма.

Веднага след дерайлирането на локомотива са били уведомени всички дирекции и служби, свързани с кризисни ситуации. Аварийни екипи с хора и техника на НКЖИ са повдигнали и са върнали дерайлиралата машина обратно на релсите. Остава обаче открит въпросът доколко е разумно да се маневрират вагони и цистерни по този начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Мунчо
    До 3 и 5 : Добре де, а как е?
  • 2
    5
    един
    ред няма истина в тоя пасквил
  • 4
    4
    Стрелочник
    Кмета ебач беше ли уведомен?
  • 4
    3
    Някой
    Що за прос ,,ЖУРНАЛИСТ " трябва да си за да напишеш подобна глупос? Вземи се гръмни!!!
  • 27
    2
    ж.п.-транс.
    В БДЖ или НКЖИ мисля че положението е много зле от към заплащане,работно време,часове,почивки,командировки и вътрешен ред.Железницата е умишлено източвана от 1991 година и към нея винаги има нездрави апетити за сметка на трудещите се в нея.Ако железницата може да говори,релсите железни ще се зачервят от срам.Там нещата никога не са ясни,а служителите са смълчани и навели глава.Имат недостиг на хора голям.Всичко което носи средства е раздадено и унищожено.Схеми дивашки.Главните пера са подарени на частници.Преди при всяка възможност прокарваха железен път и правеха спирка или гара до най затънтени места.Сега вдигат линии и унищожават готово направеното.Синдикалната им дейност е нищожна и жалка.Бих казал продажна.Служителите не си търсят правата.Преди беше удоволствие да пътува човек с влак из цяла България.Най сигурният транспорт.Чисто,подредено,кафе,закуски,топла супа,народ.,А навън сняг и картини природни една след друга зимата.Топло че не може да се диша във вагоните....... до 1996 година що годе държаха положението.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари