Мачът България - Унгария пропадна

0
УЕФА може да нанесе много сериозен удар по българския футбол
УЕФА може да нанесе много сериозен удар по българския футбол

УЕФА може да нанесе много сериозен удар по българския футбол

Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион "Христо Ботев“ не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 г.

Община Пловдив не може да предостави стадион "Христо Ботев“ на БФС за периода 14-16.11.2023 г., съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ето какво написаха от Община Пловдив:

В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион "Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД "Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД "Колежа“ извършва СМР на сектори "Б“ и "Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител.

"Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК "Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД "Колежа“.

Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион "Христо Ботев“ не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 г.

Решението е фатално за БФС, защото нямат вече опция за реакция или смяна на стадиона. До края на деня президентът на централата Борислав Михайлов се очаква да изпрати писмо до УЕФА, с което да информира, че двубоя няма да се осъществи. А последствията се предвиждат да са доста мащабни, освен служебната загуба с 0:3, ще има още куп санкции.

Глоба от над 100 хиляди евро за БФС и наказание от поне два мача без домакинство са част санкциите. Много вероятно е националният отбор на България да бъде изхвърлен от следващите квалификации - тези за Мондиал 2026

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Делиорманец
    Кардашим, елате на "Кремвиршарена" да играете! Маджарите ше кацнат у Руси на летището и ше ги клатим из дупките до Рязанград, че да им паднат пломбите, че да не могат да тичат! Нашето солтан Думуз бей ше извика да ни свирят Свадбата, Кабачето, Чинкоф и Попов да ни свирят ама както свирят на нашите ре3аци! А ние тримата платени фена няма да викаме протиф Перуката, че нали са си партия с Думуза! Инша лах, гявури!
  • 11
    1
    dgd
    Това е един напълно логичен и заслужен финал за нещото наречено български футбол. БФС да пуска кепенците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари