Борислав Михайлов ще подаде оставка

5
Президентът на БФС е информирал колегите си за взетото решение
Президентът на БФС е информирал колегите си за взетото решение Снимка: Официален сайт на БФС

Това ще се случи другата седмица

Президентът на БФС Борислав Михайлов е решил да подаде оставка.

Това съобщи агенция "Фокус", запозната от свои източници в централата на БФС.

Това ще се случи другата седмица. По-рано тази вечер Михайлов е информирал колегите си за взетото решение.

По-рано днес президентът на БФС направи първото си изявление след разпита в Комисията за противодействие на корупцията.

"Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица. Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя. Там ще получите отговори на всички въпроси, включително и финансови, за дейността на БФС", заяви Михайлов.

След като над три часа дава показание лаконично обясни за какво е бил питан:

"За такива неща, които интересуват обществото и вие (журналистите) ги пишете - финансиране, разходване на средства, абсолютно всичко".

Той допълни, че не чувства вина за случилото се вчера, защото УЕФА е организатор на двубоя и е преценила, че той трябва да е без публика.

"Естествено, че чувствам вина, но за вчерашния мач не чувствам никаква вина, защото това е мач на УЕФА и УЕФА решава къде, кога да се играе и дали да е с публика, или без публика. Имам голям морал".

Припомняме, че до това развитие на ситуацията доведе вчерашният протест на футболни фенове, които се изправиха срещу начина на управление на Българския футболен съюз (БФС).

Недоволството им предизвика хаос и затворени улици в центъра на столицата в четвъртък вечерта. След 18.15 часа феновете започнаха да хвърлят бомбички и димки срещу полицията. Силите на реда отговориха с водни оръдия, които разпръснаха част от привържениците в Борисовата градина.

Подпален бе и полицейски бус на ъгъла на ул. "Гурко" и бул. "Васил Левски", който изгоря напълно. Феновете разграбиха намиращите се в него каски, палки и щитове.

По-рано днес потекоха и първите политически реакции на партиите. Поискани бяха оставките както на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, така и на спортния министър Димитър Илиев. Други пък бяха директно уволнени като зам.-вътрешния министър Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в силовото ведомство и директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    фена на Путин
    У нас само с кръв се пишат промени. Тоя след 18г. царуване го катурнаха най-сетне, с кръв. Бойко и Пеевски и Киро и цъкления педераст без кръв няма да си тръгнат. Абсолютно нищичко няма да се промени у нас без кръв.
  • 1
    1
    Казанската афера
    А музейя на БФС кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари