Георги Градев: Един не иска да подаде оставка, но ще му я подадем!

2
Служители на БФС опитали да вразумят Михайлов, той отвърнал „Абе, вие луди ли сте, бе?“, твърди юристът
Служители на БФС опитали да вразумят Михайлов, той отвърнал „Абе, вие луди ли сте, бе?“, твърди юристът Видео: bTV

Служители на БФС опитали да вразумят Михайлов, той отвърнал „Абе, вие луди ли сте, бе?“, твърди юристът

Ако България - Унгария се играе в Кърджали, това ще е нарушение на правилата на УЕФА заради категорията на Арена Арда. Това заяви юристът Георги Градев, който внесе жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението за преместване на мача от София и провеждането му пред закрити врата, предаде bTV.

Градев изрази възмущението си от действията на президента на БФС Борислав Михайлов. Специалистът по спортно право твърди, че служители на родната централа опитали да вразумят ръководителя мачът да се играе пред публика, но той отвърнал "Абе, вие луди ли сте, бе?".

"Факт е, че се стигна до там ние сами да си затворим стадиона, което е прецедент в световен мащаб, не само в европейски. И то защото един човек не иска да си подаде оставката. Ще му я подадем!", каза Градев.

"Има жалба, която цели да спре действието на решението на УЕФА, с което се измества мачът в Пловдив и без публика. Целта е да се върне двубоят в София и да се играе пред фенове. Решението предстои тази вечер или най-късно утре през деня."

"Междувременно УЕФА може да вземе друго решение, с което да промени мястото на срещата и да допусне публика. За мен лично, ако мачът се играе в Кърджали, това ще е нарушение на правилата на УЕФА за европейското първенство, в които пише, че мачовете от квалификациите трябва да се изиграят на стадион от категория 4. Стадионът в Кърджали е категория 3. Най-важното нещо от деня е, че Борислав Михайлов и подопечните му излъгаха в масовите медии, че ако мачът не се изиграе в Пловдив, ще бъдем изхвърлени от УЕФА и закрит клубният футбол. По-късно през деня стана ясно, че мачът може да се играе и на друг стадион."

Градев сподели и мнението си как се е стигнало до решението на европейската централа срещата да се играе без публика.

"Чрез онлайн връзка между УЕФА, двама служители, един от които и приятелят на Михайлов - Зоран Лакович, който беше тук на позорния конгрес през 2021 г. Другият е служителят, подписал позорното писмо, което видяхме публикувано в разни агенции, услужливи на БФС. От другата страна е бил Михайлов с двама служители на БФС, които са се опитвали да го вразумят мачът да се играе пред публика. Той отказал с репликата "Абе, вие луди ли сте, бе?". Това е, което на мен ми беше казано. Вярвам на информацията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Габи
    Защо никой не каже кой е истинският виновник за проблемите при мача с Унгария?Вместо да го изобличат медиите канят и дават гласност на инициатора, подстрекатела и организиратора на протестите-Бербатов. Този подъл човек се опита да навреди на националният отбор преди години с отказа си да играе. Сега продължава да дълбае и унищожава и малкото останало от този спорт. Толкова подъл българомразещ футболист до сега не сме имали.
  • 9
    2
    русенец
    Иронията е, че футболистите, извършили подвиг като се класираха четвърти на световното в САЩ, убиха след това българския футбол и продължават да го убиват.:(
  • 8
    1
    Аз
    E, най-сетне ще му я подадат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари