Локо (Русе) със 7 отбора при подрастващите през новия сезон

2
За пръв път от 17 години насам „железничарите“ ще имат отбор при старшата възраст
За пръв път от 17 години насам „железничарите“ ще имат отбор при старшата възраст

Школата на ФК Локомотив (Русе) ще включи седем свои формации в първенствата при децата и юношите през новия сезон.

За пръв път от 17 години насам „железничарите“ ще имат отбор при старшата възраст, който вече е събран и води тренировъчен процес.

Основната група при новосформирания тим на юношите старша възраст, родени 2000/01 г., е от нашата локомотивска школа. Това са 15 момчета, които миналия сезон бяха в предната възрастова група. Към нас се присъединиха и няколко юноши на русенските „Дунав“ и „Левски 2000“. Надявам се от тoзи отбор да дадем път на повече младежи в мъжкия футбол“, обясни треньорът им Калоян Георгиев. „Всички родители на децата в школата знаят нашето мото: „Спорт и дисциплина!“ Целта ни е преди всичко да възпитаваме нашите млади футболисти да бъдат добри хора“, подчерта още Георгиев.

Локомотив (Русе) по традиция ще запише участие и в зона „Русе“ с отбори деца, родени 2004/05 г., и юноши младша възраст – родени 2002/03 г. Треньори на тези формации през новия сезон ще бъдат съответно Валентин Валентинов и Румен Шанкулов.

„Железничарската“ школа ще има представителен отбор в турнирите на БФС по Футбол 9 /родени 2007 г./ с треньор Калоян Георгиев.

При възрастовите групи, които попадат в първенствата по Футбол 7, са сформирани два отбора – на родените през 2008 г., с треньор Валентин Валентинов, и на родените през 2009 г., с треньор Динко Дерменджиев.

Дерменджиев ще води и формацията на родените през 2010 г., която ще участва в турнирите по Футбол 5.

Отделно, в школата на Локо (Русе) през настоящия сезон ще се работи в подготвителна група при най-малките футболисти – родените през 2011/12 г. Заниманията в нея ще се водят от новопривлеченият треньор Георги Братованов.

И през тази година подготовката на вратарите в школата ще бъде поверена на треньора Златко Златев.

Общо 150 деца и юноши ще защитават „червено-черната“ фланелка през започващия сезон 2018/19. Тренировките ще се провеждат на базите „Ялта“ и „Марисан“. Официалните мачове на децата и юношите младша и старша възраст засега се планира да се играят на терена на Спортното училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари