„Железничарите“ прегазиха „Тополи 2010“

0
Локомотив (Русе) вкара пет безответни гола
Локомотив (Русе) вкара пет безответни гола

Локомотив (Русе) вкара пет безответни гола на „Тополи 2010“ в първа среща от плейофите на „втората седмица“.

Двубоят от XXVIII-ия кръг на Североизточната трета лига се изигра на изкуствения терен на спортен комплекс „Дунав“.

Преди началото на мача двата отбора, длъжностните лица и публиката почетоха с минута мълчание светлата памет на напусналия ни през седмицата Динко Дерменджиев – легенда на българския футбол и икона на пловдивския „Ботев“, съобщиха от клуба.

Железничарите“ много бързо наложиха агресивната си игра и резултатът не закъсня. Още в 4-ата минута Мартин Недков центрира от корнер топката в наказателното поле, където сред куп от играчи Дениз Неджмиев се оказа непокрит и не сгреши за 1:0.

Пет минути по-късно отново след ъглов удар Огнян Брайнов надскочи отбраната на гостите и заби страхотен гол с глава за 2:0. При следващата атака пък хубав удар на Хараланов бе избит с мъка от вратаря на „Тополи 2010“.

И през второто полувреме „железничарите“ продължиха методично да мачкат съперника си, въпреки усилията на гостите от Варненско да изравнят играта. В 54-ата минута след корнер и последвало разбъркване в наказателното поле Мартин Недков направи резултата 3:0.

Моментът, който прекърши окончателно футболистите на „Тополи 2010“ обаче, настъпи в 59-ата минута. Тогава те получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на бранителя на Локо (Русе) Джан Али в пеналта. Но вратарят на „железничарите“ Радосвет Христов демонстрира отличен рефлекс и успя да спаси удара от бялата точка.

При двойно подаване с Хараланов, Динко Станчев развинти с финтове защитата на гостите и след мощен самостоятелен рейд доведе резултата до 4:0 в 68-ата минута. В 72-ата минута Мерт Хасан прати центрираната от корнер топка под напречната греда за крайното 5:0.„Отборът на „Тополи 2010“ е един от най-неприятните и коварни съперници в нашата Трета лига. Знаете, че успяха да ни победят в Русе по време на първата фаза в първенството. Целта ни днес беше изпълнена максимално. Търсехме категорична победа за реванш и се радвам, че през целия двубой успяхме да създадем много положения и да вкараме пет хубави гола. Мога само да поздравя нашия отбор за вложеното старание през всичките 90 минути на днешния мач“, каза след края на срещата старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

В следващия кръг „железничарите“ ще гостуват в Кубрат. Двубоят там е другата неделя, 12 май, от 17:00 часа.

Съставът на Локо (Русе) срещу „Тополи 2010“: Радосвет Христов, Джан Али (80′ – Кристиян Атанасов), Огнян Брайнов (капитан), Ивайло Иванов, Мартин Рачев, Мерт Хасан, Мартин Недков (65′ – Даниел Костадинов), Станимир Ангелов, Динко Станчев, Дениз Неджмиев, Радомир Хараланов (75′ – Александър Тошков).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари