Локдаунът ли беше целта на управляващите?

0
Отново четем разтърсващи заглавия и гледаме загрижените мутри на виновниците за катастрофата
Отново четем разтърсващи заглавия и гледаме загрижените мутри на виновниците за катастрофата

"И така, България отново попада в локдаун!

Отново четем разтърсващи заглавия и гледаме загрижените мутри на виновниците за катастрофата. И, не, това не е политизация. Това е констатиране на очевидни факти. Правителството напълно се провали със своя имунизационен план. Нали си спомняте, как няколко седмици слушахме напомпани приказки за "фази", как рисковите групи ще бъдат имунизирани първи, а след това методично и планово и всички останали българи, които искат това?

Провал първи: "фазите" изпушиха още в началото. Аз лично не видях дори елементарни наченки на информационна кампания за ваксинацията. Резултатът - много хора отказаха да се ваксинират. И това не е патологично антиваксърство. Това беше нормална реакция на хора, потопени в коктейл от противоречиви информации и конспиративни теории, от една страна, и маниакален политически пиар - от друга", пише журналистът и депутат от БСП Александър Симов във Фейсбук.

"Фазите изпушиха и обявиха "зелените коридори". Които гръмнаха на втория ден, заради липсата на ваксини. И колкото и да ми се иска да кажа, че виновни за това са корпоративните пазарни войни между хищниците от компаниите-производители на ваксини и местните им лобисти, това няма да е вярно. Вина носи българското правителство, което, дали от некадърност, дали заради лобизъм, не си е направило труда да диверсифицира доставките. А след това буквално отказа да преговаря за руската и китайската ваксини. Защото за Борисов по-важни от здравето на българите се оказаха европейските директиви. Въпрос на приоритети.

Ако ваксинацията вървеше по план, днес нямаше да затъваме в темата за локдауните и да се чувстваме като пленници на безкрайно повтарящ се кошмар.

Правителството се държи толкова неадекватно в тази криза, толкова малоумно и глупаво, че започват да ме глождят съмнения, че всичко е направено нарочно. За да бъдем принудени да правим избори в пълен локдаун с напълно ошашавени и наплашени избиратели, които се страхуват да излязат от дома си, за да отидат до изборната секция. А точно това, може би, е целта на управляващите - с всички административни и пропагандни средства, с които разполагат в арсенала си, да сведат избирателната активност до онзи санитарен минимум, при който "административният вот" ще стане превалиращ в национален мащаб, а ако и да се наложат леки "корекции" при преброяванията, то ще е колкото да се отрегулират определени клиентелистки коалиционни договорки и лични "отмъщения" по избирателните райони.

Ах, да, и да не забравяме, че - както опитът от последните извънредни местни избори показа, - "мобилните секции" се държат в дълбока тактическа засада, но във всеки един момент при необходимост могат да изиграят ролята на "пощите на Байдън" - т.е. да демонстрират най-висока "избирателна активност" и съответните резултати, особено от малките, но многобройни населени места. Капка по капка - вир...

Не твърдя, че съм прав, но съмнението измъчва не само мен. Просто, като гледам физиономиите на властта, вече съм готов да повярвам във всяка черна умисъл за осигуряване на "служебна победа" на камората на крайно изплашения от настроенията на хората и паникьосан Пръв шофьор на Републиката. Или поне в отсрочване на неизбежната им агония, която виждаме днес."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари