Лияна Панделиева: Дунавското хоро звучи на всички площади в България, кои ще са инспектори

15
Българският химн също не е безплатен - там също е работил оркестър, хор
Българският химн също не е безплатен - там също е работил оркестър, хор Снимка: На морето

Българският химн също не е безплатен - там също е работил оркестър, хор

Да сте видели Музикаутор да влиза в магазините Метро и да спира музиката, която звучи постоянно, независимо, че за нея не са платени права? Или в кой да е супермаркет? Или в кой да е ресторант?

Музикаутор опряха до диджеите на връх Нова година и то баш за Дунавското хоро. Ами ако се изпълнява Чичовото, чии са правата? А каква е цената на "Наша гордост" - също хоро на Дико Илиев?

Къде е казано, че изпълнението на българския химн е безплатно - там също е работил оркестър, хор.

Да, добре би било да се плащат права за звученето на музика, но да се плащат от всички, всеки път, когато тази музика се пуска. Между другото, само в България всеки ресторантьор по свой кеф пуска някакво музикално оформление и със сила каквато намери за добре. Едно от големите удоволствия на ресторантите извън България е тишината - сядате, поръчвате, говорите си, не опитвате да се абстрахирате от нечий личен музикален вкус.

Та хайде, Музикаутор, чакам да видя как ще стане тихо в супермаркетите - това за начало.

Иначе ми е много любопитно дали самите служители на Музикаутор ще го играят инспектори цялата нощ на 31-ви и къде точно възнамеряват да се разположат, защото Дунавско хоро звучи на всички площади в България, плюс всички заведения - мисля, че няколко хиляди души персонал няма да им стигнат.

Лияна Панделиева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ВРЕМЕТО Е НАШЕ
    Нали така пеехте и подскачахте? Музикаутор също е ваш!
  • 5
    1
    Екатерина
    Една госпожа, Станислава, демек Саня, Армутлиева, е член на управителните съвети на ПРОФОН и Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП), в ръководството е и на сдружението за авторски права Музикаутор чрез компанията си „Вирджиния Пъблишинг“ ЕООД. Голям апетит...голям стомах - всепоглъщащ... Колко скудоумен трябва да си, за да посегнеш на една от най-дълбоките ценности на българина... Спирам да се изумявам на това оскотяване заради пари.... Щом е писано, да ни се случва...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари