Лидерът на "Вагнер": Тръгваме на "Поход за правосъдие" към Москва

1
Кадри показват как военни машини влизат в руската столица
Кадри показват как военни машини влизат в руската столица Видео: NOVA

Кадри показват как военни машини влизат в руската столица

Драматична нощ, след като собственикът на „Вагнер” Евгений Пригожин обяви Поход за справедливост срещу Русия. Според Пригожин неговата частна армия е превзела всички военни обекти в Ростов и Воронеж, включително Южното командване на армията и настоява военният министър Сергей Шойгу да дойде при него. Иначе той щял тръгне към Москва. Бунтът на Пригожин е заради твърдението, че 2000 негови бойци са загинали от при удар, нанесен от части на руското Министерството на отбраната, предава NOVA.

Пригожин твърди, че това не е военен преврат, но по всичко личи, че целта му е да свали военното ръководство на Русия. Във видеоклип, публикуван тази сутрин в Telegram, се вижда как той разговаря с висши руски командири в щаба на регионалната армия в Ростов. В отделно видео Пригожин твърди, че военните обекти в Ростов, включително летището, вече са под контрола на „Вагнер”.

Превзет е бил и Воронеж, който е само на 500 км от Москва, където според някои информация се водят сражения, а според други - руски войници масово се предават. В специално телевизионно изявление тази сутрин президентът Путин заяви, че Русия се сражава за живота си и за сигурността на народа си. Той нарече случващото се предателство и удар в гърба. Според него някои руснаци били въвлечени в криминално приключение, без обаче да споменава името на групировката „ Вагнер” и на лидера ѝ. Путин обеща суров отговор за онези, които тласкат страната към гражданска война.

Тези, които умишлено вървят по пътя на предателството, подготвяйки въоръжено въстание, ще бъдат наказани. Всеки вътрешен бунт е смъртоносна заплаха за нашата държавност, за нас като нация. Това е удар по Русия за нашия народ и нашите действия за защита на родината ни. Подобна заплаха ще се сблъска със сериозен отговор”, заяви руският президент.

Путин обяви, че е издал заповеди на армията да овладее ситуацията в Ростов. Частната армия отговори на изявлението на Путин с коментар в Telegram. Наемниците написаха „Той взе грешно решение. Твърде зле за него. Ще имаме нов президент скоро".

Злото, което носи военното ръководство на страната, трябва да бъде спряно. Те пренебрегват живота на войниците. Забравиха думата „справедливост” и ние ще я върнем. Затова тези, които днес унищожиха нашите момчета, тези, които унищожиха десетки, много десетки хиляди животи на руски войници, ще бъдат наказани”, увери Пригожин.

Късно през нощта, руската държавна телевизия прекъсна програмата си за извънредни новини.

Всички изявления, разпространени в социалните мрежи, приписвани на Евгений Пригожин, и видеоклипове за предполагаеми удари по лагерите на частната военна компания „Вагнер” са фалшиви и не са нищо повече от провокация. Президентът Владимир Путин е бил информиран за ситуацията около основателя на Вагнер Евгений Пригожин”, обявиха руските медии.

Федералната служба за сигурност започна криминално разследване срещу Пригожин за организирането на въоръжен бунт. Руски генерали пък отправиха призив към наемниците:

Трябва да направите това, преди да е станало твърде късно. Подчинете се на волята и заповедите на избрания президент на Руската федерация. Спрете конвоите, върнете се в базите и местата, където сте разположени”, заяви Сергей Суровикин, заместник-командир на руските части в Украйна.

В Москва бяха въведени антитерористични мерки, а танкове и военни машини блокираха улиците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    123
    Начи не си "Ванка с танка" - ще ти викам вече "Иван Глупака" 😁 Викаш да залагаме, а? И ся ко - не можеш да си изплатиш загубите от залозите май 😁
  • 4
    9
    Ванчоооо
    да не получи удар бе момче 🤣 или не насмогваш нещо - има още 9-10 нови теми, на които не си срал още 🤣🤣🤣
  • -3
    8
    Ванка с танка
    Оня голям кремълски разбирач 123 мълчи ,приемам залагания кой ще е първия обесен след Путин...1.Батюшка Лукашка 2.Кадирката 3.Друг по ваш избор...Залози се изплащат след потвърждение за официалния победител.
  • 0
    7
    КИРКОР
    Защо ли Женята Пригожин започна да ми става симпатичен....
  • 2
    6
    С.Т.
    С Късопишков е СВЪРШЕНО ! Сега пенсионираните ченгета ще го изоставят напълно !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари