Цветлин Йовчев: Има подигравателно отношение към сигнала за терористична атака, подаден от САЩ

1
Можело ли е този атентат да не бъде допуснат?
Можело ли е този атентат да не бъде допуснат? Видео: NOVA

Можело ли е този атентат да не бъде допуснат?

Има едно недооценяване, игнориране и дори подигравателно отношение по отношение на сигнала за готвена терористична атака, подаден от САЩ. А според това, което излиза по медиите - сигналът е бил доста конкретен. В него се посочва, че вероятно нападението ще е свързано с концерт. Това е доста добра насока, за да планираш и да проведеш съответните мероприятия и да не допуснеш този атентат. Това заяви бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, коментирайки кървавата атака в Москва.

По думите му от малкото кадри, показани от момента на стрелбата "се виждат доста слабости в сигурността". "Не може на едно такова място, на което се събират над 6000 души - да нямаш елементарни мерки за сигурност. Оказа се, че на място дори не е имало полицейски патрули", посочи той, предава NOVA. И допълни: "Определено е имало подценяване на ситуацията и мерките за сигурност са под всякаква критика".

Той обясни, че всяко едно обществено място, където се събират големи групи от хора, би трябвало да има план за противодействие на терористични атаки. "И тези планове трябва да са част от общия план на града и от националния план. Това го има и в България, и във всяка една страна, която при съвременните условия се е сблъсквала с такива заплахи, независимо дали са провеждани пряко терористични атаки или не. И в този план би трябвало да бъдат разгледани всички сценарии на подобно нападение", подчерта Йовчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Бацко, 1, еманация на мислата...
    Че си идиот, идиот си! Но защо ни го навираш това в лицата! Стой си в Карлуково, пий си хапчетата, бъди щастливо евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! И по-добре да си мълчиш и хората да си мислят, че си идиот, отколкото да измъцаш нещо и разсееш всяко съмнение в това! Анадънму?😀
  • -8
    1
    Путин Хуйло
    Те и за войната в Украйна така казваха,няма да има.Абе профилът на всички русофили е един и същ -житейски неудачници,неграмотни и не запознати с човешката история.Путин Хуйло.Слава Украйна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари