Леденият дъжд продължава

0
Има условия за образуване на поледици и заледявания
Има условия за образуване на поледици и заледявания Снимка: Shutterstock

Днес преди обяд ще преобладава облачно време и на места все още ще има валежи от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг.

Ще има условия за образуване на поледици и заледявания. По-късно през деня преваляванията ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са в широки граници от 3 – 7° в Северна до 8 – 13° на места в Южна България, в София около 9°.

Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН),  предаде Агенция „Фокус” .

Преди обяд над Черноморието ще бъде предимно облачно и с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 1° и 6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 -3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има превалявания от сняг, под около 1700 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

 Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца. През деня бавно ще се повишава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари