Лъч надежда за жителите на Мартен!

2
Подменят мрежата, която от години създава проблеми с тока
Подменят мрежата, която от години създава проблеми с тока Видео: Русе Медиа

Екипи на „Енерго про“ са огледали мрежата от проводници в Мартен и заедно с кмета са описали проблемните участъци, които подлежат първи на подмяна.

От дружеството вчера са получили финансово одобрение за закупуване на така очакваните усукани проводници, с които да бъде подменена захранващата мрежа в града. „Да се надяваме това да се случи възможно най-скоро, поне до зимата. Доколкото знам още от тях, смяната на проводниците ще стане поетапно, няма как да се случи всичко за една година, по-вероятно е за година-две, но важното е те да започнат и да видим, че те имат желание все пак да се модернизира мрежата, защото тя е на много години и е остаряла“, коментира кметът на Мартен Димо Тонев, предаде Русе Медиа.

Вчера вечерта се състоя вторият протест на жителите на града, които за кратко отново затвориха пътя Русе - Силистра и извиха хоро на кръстовището. Въпреки че през изминалата една седмица токът не е спирал, хората искат да видят реални действия. Кметът вече разполага с документи, изпратени от електроразпределителното дружество, в които се изразява желанието най-после да се изгради т.нар. възлова станция „Слатина“, която да захранва директно Мартен.

Поне от година-две постоянно отправяме запитване към дружеството кога ще се изгради тази възлова станция и кога проводниците ще се сменят с усукани проводници, защото те са много стари. Вече имаме отговор, че възловата станция ще бъде изградена до края на октомври-ноември 2018 г. Тя ще се намира в Индустриалния парк, в близост до „Монтюпе“, „Боримес“, „Керос“. Надяваме се наистина това да стане“, каза още кметът Димо Тонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари