КТМ има ново име!

2

Днес, 05.06.2017 г., в Заседателната зала на Булмаркет ДМ се състоя официално обявяване на победителите в Конкурс за ново име на територията КТМ, както и обявяване на името.

Домакин на събитието беше г-н Станко Станков, управител на „Булмаркет ДМ“, а сред официалните гости – г-н Галин Григоров, областен управител на област Русе, г-жа Наталия Кръстева, заместник-кмет на Община Русе, инж. Петър Петров, изпълнителен директор на „ТМ Технолоджи“ АД и част от инициативния комитет, г-н Димо Тонев, кмет на гр. Мартен, както и собственици, мениджъри и служители на фирми, работещи на територията на бившия КТМ.

За повече от месец близо 60 души са изпратили 172 предложения за участие в конкурса, като те са сведени до четири – Северна индустриална зона Русе, Индустриална зона ТЕГРА, Русенска индустриална зона Дунав и Индустриална зона Север. След обсъждане, единодушно е прието зоната да се казва Дунавска индустриална зона ТЕГРА.

Г-н Станков награди победителите в конкурса, а след това приветствие към присъстващите отправиха и официалните лица.

Г-н Григоров се обърна с думите: „Поласкан съм и съм благодарен, че съм гост на тази чудесна инициатива. Поздравления към всички участници, поздравления за победителите. Пожелавам им да са все така инициативни, борбени и иноваторски настроени и в бъдеще… Успех на цялата индустриална зона с новото име – Дунавска индустриална зона ТЕГРА. Вярвам, че с активността на всички фирми, които са на тази площадка ще се даде възможност и занапред да се гордеем с тях“.

Забележка: На площадката на бившия Комбинат за тежко машиностроене КТМ край Русе работят близо 45 фирми с различна насоченост.

Ангажирани са около 2500 души с различна професионална подготовка и умения.

Голяма част от работещите на територията на бившето КТМ компании и фирми извършват дейност в страната и чужбина. Сегашният адрес, останал като отпечатък от една несъществуваща отдавна икономическа структура не отразява настоящото икономическо състояние на тази зона, както на авторитета на повечето от компаниите, които развиват своята дейност и това поражда и инициативата на фирмите от ТМ инфраструктура да бъде обявен конкурс за име на територията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари