Коалиция "Булмаркет"

6
Съветници на БСП, ДПС и ВМРО гласуваха за обособяването на долина на химията в КТМ
Съветници на БСП, ДПС и ВМРО гласуваха за обособяването на долина на химията в КТМ

КОАЛИЦИЯ "БУЛМАРКЕТ" 

Сайтът Фронтално публикува пълен списък на 26-те общински съветници, гласували с новия Общ устройствен план площадката на бившия КТМ да стане "чисто производствена зона", и в бъдеще там да бъде разрешено изграждането на мощности от химическата индустрия и други вредни производства.

Публикуваме мнението и позицията на Фронтално без редакторска намеса:

Тази национал-социалистическа гмеж наложи интересите на "патриотичните индустриалци", предвождани от Станко Станков от "Булмаркет" и от ликвидатора на бившия КТМ Петър Петров. С 26 гласа "за", или точно 51% от гласовете в Общинския съвет, решението вече е факт.

Първият миризлив завод за преработка на растителни и животински мазнини започва да се строи от групировката "Булмаркет" в началото на идната година. Бог знае какви още планове за бъдещи производства имат "инвеститорите" там.

Ако някое от изброените лица в списъка си отвори устата в бъдеще , че "е загрижен за интересите на гражданите, че бил борец за чист въздух и че бил против разрешаването на нови химически производства", можете да му припомните, че е гласувал за обособяването на долина на химията в КТМ.

Публичното тричане трябва да започне с искане за незабавната оставка на доносника от Държавна сигурност агент "Искренов" (Дауд Ибрям) от председателското място във временната комисия за чистия въздух. За една година тази комисия не свърши нищо съществено, освен да помогне за ПР-а на замърсители като "Монтюпе" и "Булмаркет".

Няма как Ибрям да продължава да стои начело на комисията за чист въздух, а реално със собствения си глас да дава разрешение за изграждането на нови вредни производства в КТМ. Борбата срещу отровния въздух не минава през разрешаването на нови химически мощности.

Ето ги и 26-те, гласували в полза на "Булмаркет":

Айдоан Джелил - ДПС
Александър Неделчев - БСП
Асен Даскалов - ВМРО
Биляна Кирова - БСП
Валери Иванов - БСП
Веселин Велчев - Атака
Веселко Цветков - БСП
Владо Владов - ВМРО
Гергана Николова - БСП
Дауд Ибрям - ДПС
Деница Иванова - БСП
Диана Ласонина - БСП
Дилян Саманджиев - Възраждане/БСП
Елисавета Досева - БСП
Иван К. Иванов - БСП
Иво Пазарджиев - ВМРО
Йовчо Смилов - БСП
Косю Станев - БСП
Кънчо Йорданов - ВМРО
Луиза Попова - ВМРО
Мирослав Славчев - Атака
Пламен Рашев - БСП
Пламен Цветков - ВМРО
Тодор Койнов - БСП
Траян Тотев - ВМРО
Христо Белоев - БСП

Към тези имена трябва да се прибави и името на кмета Пенчо Милков - този пламенен защитник на приемането на новия Общ устройствен план, който за една година не направи нищо за спирането на обгазяванията на Русе и Мартен.

П.П: Гласувалите "против" и "въздържал се" от ГЕРБ и СДС така и не излязоха с ясни позиции по отношение на промяната на статута на площадката на КТМ. Техните аргументи "против" бяха по отношение на законосъобразността и юридическата страна на въпроса. Припомняме, че политическото решение за обособяването на зоната в КТМ като място за химически и други вредни производства е било взето от предишния кмет Пламен Стоилов и управляващите тогава ГЕРБ. Новият кмет Пенчо Милков и БСП просто продължават тази политика. Единствено обединението "Демократична България" излезе с ясна позиция по време на дебатите против даването на зоната на КТМ за химически производства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари