Кристиано Роналдо: Спечелването на световното първенство беше най-голямата ми мечта!

0
За съжаление вчера мечтата угасна, написа 37-годишният нападател в послание до феновете му
За съжаление вчера мечтата угасна, написа 37-годишният нападател в послание до феновете му Снимка: NELSON ALMEIDA / AFP via Getty Images

За съжаление вчера мечтата угасна, написа 37-годишният нападател в послание до феновете му

Капитанът на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че не е успял да изпълни най-голямата мечта в кариерата си - да спечели световната титла с Португалия.

37-годишният нападател използва профила си във Фейсбук, за да отправи послание към феновете си. Той обаче не даде отговор на въпроса дали ще продължи да играе за родината си, или вчерашната загуба с 0:1 от Мароко в четвъртфиналите на световното първенство в Катар е била последният му мач за тима. В момента Роналдо е и без клубен отбор, след като договорът му с Манчестър Юнайтед бе прекратен през ноември.

"Да спечеля световно първенство за Португалия беше най-голямата и амбициозна мечта в кариерата ми. За щастие спечелих много титли на международната сцена, включително с Португалия, но поставянето на името на страната ни на най-високото стъпало в света беше най-голямата ми мечта", написа Роналдо, предаде БТА.

"Борих се за това. Борих се здраво за тази мечта. При петте си участия на световни първенства, които записах за последните 16 години, винаги играех с велики играчи и бях подкрепян от милиони португалци, за които дадох всичко от себе си. Оставях всичко на терена. Никога не обръщах гръб на тази борба и никога не се отказах от тази мечта. За съжаление вчера мечтата угасна. Не си струва да реагираш под влияние на емоцията. Просто искам всички да знаете, че много е казано, много е написано, много е спекулирано, но моята отдаденост към Португалия не се е променила нито за миг. Винаги съм бил един, борещ се за целта на всички и никога не бих обърнал гръб на колегите и страната си.

Няма какво повече да се каже засега. Благодаря ти, Португалия. Благодаря ти, Катар. Мечтата беше хубава, докато продължи... Сега се надяваме, че времето ще бъде добър съветник и ще позволи всеки сам да си направи изводите", завърши обръщението си Роналдо.

За националния отбор на Португалия Роналдо има 196 мача и 128 гола, които са световни рекорди по мачове и голове за даден национален тим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари