Красимир Каракачанов: Изказването на Марешки е евтин пиар

0
Лидерът на "Воля" по стар български обичай опитал да се направи пред чужденците на много велик
Лидерът на "Воля" по стар български обичай опитал да се направи пред чужденците на много велик Видео: БНТ

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов смята идеята на лидера на "Воля" Веселин Марешки за организиране на референдум за излизане на страната ни от НАТО за евтин пиар.

Каракачанов изрази мнение, че Марешки се е впечатлил и повлиял от срещата си с лидерката на френския Национален фронт Марин льо Пен и "по стар български обичай се е опитал да се направи пред чужденците на много велик". Разбира се това е евтин пиар, категоричен е Каракачанов, предава БНТ.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната:

"Предложенията за референдум се правят преди подписването на договор. Но да поставим въпроса от другата гледна точка. Аз бях един от хората, които искаха през 2003 г. да направим допитване до гражданите и да разберем какво искат. България е член на НАТО, плаща си членския внос. В този свят, в който живеем, мисля, че тази колективна форма на сигурност е в полза за сигурността на България отколкото да носи негатив. Друг е въпросът, че 14 години сме в НАТО, а предишните 12 г. от тях беше загубено много време вместо да използваме възможностите да се модернизираме или по някакъв друг начин да запълним празнотите в нашите отбранителни способности - така, че намирам това за несериозно предложение. Това е един евтин пиар."

"По закона за референдумите в България - на референдуми се подлагат договори, какъвто е Вашингтонският договор за членство в НАТО, преди те да бъдат сключени ратифицирани. Сега да говориш за референдум, означава, че просто не си прочел закона. ...При конфликтите, които са из всички страни на Балканите, при една такава ситуация, да излизаш с тезата, че не ни трябва оръжие и пари за отбрана - няма нормална държава, която няма армия. Това е несериозно. Няма смисъл да си губим времето да го коментираме."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари