Костадин Костадинов: Имаме държава, но нямаме държавност

1
„Две трети от българския държавен резерв се намира в чужбина. 26 тона българско злато се намират в централната банка на Англия в Лондон“, даде за пример още Костадинов
„Две трети от българския държавен резерв се намира в чужбина. 26 тона българско злато се намират в централната банка на Англия в Лондон“, даде за пример още Костадинов Снимка: БГНЕС

Покрай демонтажът на старата комунистическа система беше демонтирана и самата държавност в България

"Нещо, което не се случи в нито една друга източноевропейска държава. Ако искаме да възстановим всички рухващи пред очите ни жизненоважни сфери за българското общество, трябва да започнем с нов монтаж на българската държавност."

Това заяви пред БГНЕС Костадин Костадинов, председател на партия „Възраждане“.

Според него в държавата има редица „разрушени сектори от общественото устройство“, а процесът на тяхното възстановяване трябва да започне веднага. Като пример председателят на „Възраждане“ посочи коронакризата, която той счита за създадена най-вече от медиите, както и действията и посланията на Националния оперативен щаб, които определя като „паникьорски“.

Трябва да има пълна нормализация на живота в страната и пълна компенсация за всички щети, претърпени от българските работници и предприемащи. Това са щети, които са предизвикани от държавата. Нито един българските предприемач, през последните 12 месеца, не е претърпял щети заради това, че не си движел добре нещата, а защото беше ограничен от държавата. Мерките, предвидени в момента за компенсация са много неточни, много оскъдни, много частични. Бих казал даже обидни, защото представляват трохи, които се подхвърлят на хората“, смята Костадин Костадинов, според когото безработицата в страната вече надхвърля над 400 хил. души и ще продължава да расте.

„Болниците не се занимават с лекуване на болни, а с обслужване на клиенти. Когато пациентът стане клиент, и когато болницата се занимава само със събирането на повече клиенти, грижата за здравето остава на заден план. Когато търговията влезе в здравеопазването, нещата няма как да вървят“, смята Костадин Костадинов.

По думите му патриотизмът не е етикет, който една партия сама лепи за себе си, а трябва да се доказва с конкретни действия. „По време на кампания някои партии се представят за леви, други за десни, трети за патриотични, консервативни и какви ли още не. В управлението на България имаше 3 организации, определящи себе си като патриотични, обаче нищо в действията им не показваше патриотична насоченост. Действията, които те предприемаха, абсолютно винаги бяха в услуга на чужд интерес. Няма нито едно тяхно действие, което да можем да определим като патриотично“, посочи още председателят на „Възраждане“.

Като пример дава и темата с отношенията между България и РС Македония, където, според него, през последните години е постигнато единствено раздалечаване между двете държави. „С изключително неадекватни, необмислени, даже бих казал престъпни действия и бездействия от страна на българското правителство и конкретно на тези политически партии, беше постигнато влошаване на отношенията. Ние сме един народ в две държави и би трябвало това нещо да го обясняваме възможно най-неотстъпчиво, деликатно, но същевременно последователно и методично, за да можем да постигнем целта, поставена си от нашите възрожденци – България да е свободна, независима и обединена“, коментира той.

„Тези хора на практика унищожиха Българската армия. Така нареченият министър на отбраната – казвам така, защото това е срам за българската отбрана, превърна армията в място, където единствено се мерят заплати. На националния празник бях на Шипка и видях войниците, които бяха строени там. Честно казано първо ме досрамя, после ме хвана страх“, каза още Костадин Костадинов, според когото военните ни са били със зле изглеждащи униформи, както и без необходимата физическа и строева подготовка.

„Две трети от българския държавен резерв се намира в чужбина. 26 тона българско злато се намират в централната банка на Англия в Лондон“, даде за пример още Костадинов, според когото дори в сферата на образованието управляващите са претърпели провал.

За избирателната активност на предстоящият вот той бе категоричен: „Една от мантрите на т. нар. преход е, че от нас нищо не зависи, че няма смисъл. Дори да излезем да гласуваме, нямало за кого. Всички били еднакви и така нататък. Има и друга мантра, която съм чувал от хората – ако гласувам за малка партия, гласът ми се преразпределя“, и призова избирателите: „Ако дадете гласа си за една малка партия, която няма да влезе в парламента, вашият глас няма да е отишъл напразно. С увеличаването на избирателната активност вие намалявате стойността на купения и контролирания вот. Излизането до урните веднъж на 4 години е моментът, в който вземате властта в ръцете си. Вие сте управниците на държавата, вие сте суверенът. Излезте да гласувате на 4 април, защото само с висока избирателна активност ще променим бъдещето на България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари