Професор Ивайло Дичев: Всички тръгнаха към изборите

0
Според него ако искаме тази ситуация да се промени, трябва да се промени системата, включително и избирателната
Според него ако искаме тази ситуация да се промени, трябва да се промени системата, включително и избирателната Снимка: bTV

„Очевидно всички (партии) тръгнаха към изборите. Очевидно, че гражданството ще бъде на площада“

Това прогнозира културологът проф. Ивайло Дичев в „120 минути“ по bTV.

По думите му у нас „има проблем с партийното строителство“: „Старите партии са запушени. Там има някакви лидери, които много трудно се оттеглят.  (…) Затова в момента, в който се появи някаква амбиция, някаква енергия, тя отива встрани се получава непрекъснато пъпкуване на такива партии, които се формират около някакви лидери“.

Новооснованата партия на Стефан Янев няма ясна програма, единственото, което знаем, е нейното противопоставяне на военната помощ за Украйна, но това не е достатъчно: "Поредният проект, за който нищо не знаем въз основа на какво възникват".

„Ако имаме осем партии (в парламента), разбира се, че трябва непрекъснато да се правят компромиси. Ние като общество трябва да свикнем, че наистина ще може леви и десни да са в един кабинет, както сега“, каза Дичев.

Според него ако искаме тази ситуация да се промени, трябва да се промени системата, включително и избирателната.

В последно време има тенденция да се подменят важните теми с маловажни. Културологът посочи като пример как „Възраждане“ са се възползвали от недоволството от мерките срещу коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари