Имах нужда от този дебат, но спирах телевизора защото вдигах кръвно

5
Искам за президент честен човек, твърд човек, човек, на когото можеш да се опреш и да му вярваш, а не восъчна кукла от музея на мадам Тюсо
Искам за президент честен човек, твърд човек, човек, на когото можеш да се опреш и да му вярваш, а не восъчна кукла от музея на мадам Тюсо Снимка: Фейсбук

Имах нужда от този дебат, от това откритие и от това чудо - Атанас Герджиков бил вундеркинд, дете феномен

Имаме кандидат-президент, който е роден едва преди шест месеца. Вече е професор, ректор на Софийския университет, а е на шест месеца. Само дете на шест месеца може да не помни нищо преди това.

Да познаваш Античността, а да не си чувал за диктатурата, за кражбите и зулумите, за подвизите на ГЕРБ и ДПС, за великите дела на прокуратура и полиция, също си е чудо.

Сега - без метафори.

Изгледах дебата с кратки прекъсвания. Спирах телевизора, защото вдигах кръвно и защото ми беше трудно да проумея как човек като професора може толкова да подценява и времето, и спомените ми, и другите хора, и техните спомени.

Ще гласувам за Радев, макар да имам много, ама много забележки и към него самия, и към екипа му.

Ще гласувам за Радев, защото в него освен всичко останало видях и човека с емоции, с притеснения, със страсти, със запъвания в дебата, ако щете.

Искам за президент честен човек, твърд човек, човек, на когото можеш да се опреш и да му вярваш, а не восъчна кукла от музея на мадам Тюсо.

Ректорът на Софийския университет професор Герджиков е подготвен, компетентен и нахъсан. Амбициите му са големи, свръхголеми, бих казал, и в това няма нищо лошо, ако не беше се изявил като пружинен човек и като тамагочи, забравило за времето преди шест месеца.

Тази вечер мисълта на професора най-често беше във вид на скоропоговорка - бързаше да си свърши лекцията и на моменти беше агресивен и нападателен.

И най-важното - Герджиковото "АЗ, АЗ, АЗ" всъщност криеше ГЕРБ, ДПС, Борисов, Пеевски, Гешев. Уж само едно лично местоимение, а колко много имена.

Точно тук е слабата пружинка на пружинения човек. И тук пружинката се къса, и Герджиков изчезва, и аз не му вярвам.

Николай Милчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари