Корнелия Нинова: Трябва да има правителство, иначе вървим към президентска република

1
Румен Радев внася агресия и разделителни линии, заяви лидерът на БСП
Румен Радев внася агресия и разделителни линии, заяви лидерът на БСП Видео: NOVA

Румен Радев внася агресия и разделителни линии, заяви лидерът на БСП

Партиите трябва да намерят пътя към редовно правителство и работещ парламент.

Това заяви от Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде NOVA.

Мисля, че може да има редовно правителство”, каза Нинова. „За мен шокираща е разделителната линия между президента и партиите. Днешните консултации с ДБ бяха повече от остри, повече от агресивни. Отношението на президента към партиите, които го издигнахме и подкрепихме, вече е показателно във война – и с нас, и с ПП, и с ДБ. Това не е добре за страната. Президентът внася агресия и разделителни линии”, каза Нинова.

Отговорността пред нас, всички партии, е още по-голяма - да намерим пътя към редовно правителство и работещ парламент. Обратното е движение към президентска република с огромни стъпки”, каза още Нинова.

Президентът обвързва даването на третия мандат с дата за изборите. Той предопределя отсега, че няма да има правителство, което не е негова работа. Негова работа е да връчва мандати. Той не желае да съдейства да има правителство”, смята Нинова.

Ако от БСП получат мандата, те ще направят всичко възможно да има правителство. Нинова отказва да коментира избори, преди да са изчерпани мандатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Ужас и безумие
    А много е добре за страната да има безумна безпринципна коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС, така ли. Вие нормални ли сте?!
  • 6
    3
    Ммм
    И по добре от колкото във вашите мазни и алчни ръце. Скапани боклуци гладни за власт
  • 5
    2
    colibri
    Не е ясно какво точно иска Нинова-Радев да помогне да се състави правителство, да не се бърка на партиите , само да раздава мандати ?! Дори да получи мандат- с кого ще направят правителство- всички партии очертават т.н. червени линии? Подкрепата за вторият мандат на Радев- до последният възможен момент не беше ясно дали БСП ще го подкрепят.
  • 7
    1
    Деливерски
    Партията на българските социалисти за по-кратко наречена БСП,се движи стремително към предпоследното място в подреждането на кандидатите за 49-то НС,ако изборите както се очаква, ще се проведат през месец март 2023 година.Пределно е ясно на всички българи,че президентската институция с постоянния си авторитет,най добре стои на фона на политическия хаос у нас! Огромна грешка ще е за този, или за тази, които на "гърба" на президента Р.Радев искат да се изкачат по-високо! Изричането на думата агресия по негов адрес,ще се върне като бумеранг към автора на този пасквил!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари