Колко още ще ни тровите?

4
Русенци няма да се откажат, докато проблемът с мръсния въздух не се реши
Русенци няма да се откажат, докато проблемът с мръсния въздух не се реши Видео: Русе Медиа

Протест за чист въздух, организиран в социалните мрежи, събра стотици русенци в събота по обед.

В автопохода до Дунав мост се включиха над 150 автомобила, а мащабното участие бе знак, че търпението на хората се е изчерпало. Всички настояват да вземат мерки срещу отровните миризми, които се усещат в града и увреждат здравето на децата им.

Шествието тръгна от паркинга до Паметника на Альоша и премина из целия град, за да стигне до кръговото на Дунав мост. Там автомобилите блокираха достъпа до и от граничния пункт за повече от 40 минути. Много от хората бяха с децата си и с маски с надписи „Спасете Русе“, информира Русе Медиа.

Недоволството се насочи и към завода на „Монтюпе“, смятан за основен замърсител на въздуха. Затова спонтанно хората решиха да отидат и да направят още един протест пред вратите на производствените халета. Посрещна ги задушливата миризма на бакелит, а от завода безучастно гледаха протеста.

Финалът бе на площада пред общината, а участниците възнамеряват да продължат с нови протести, докато не се вземат адекватни мерки обявиха, че ще продължат с нови акции, докато проблемът не се реши.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари