Кметове на протест за Куршум джамия пред Съдебната палата

0
Протест за Куршум Джамия пред Съдебната палата
Протест за Куршум Джамия пред Съдебната палата Видео: БГНЕС

Протест против назначението на бат Сали за депутат и за Куршум джамия се провежда едновременно пред Съдебната палата.

Голяма част от хората са дошли от Кюстендил и Карлово в София, за да изкажат своите искания относно прословутата Куршум Джамия в Карлово. Протестът се провежда пред Съдебната палата, където се гледа делото за Куршум джамия от Апелативния съд.

Протестът се води от кметовете на двете общини д-р Емил Кабаиванов и Петър Паунов. Сред множеството са издигнати лозунги, които гласят: "Уважаеми съдии, пазете историята на родината си", " Пазим историята си! Пазим България!", "Местан рече: Кюстендил като не искат халифат, ще им туря ром за депутат", както и "Тук не е град на бат Сали".

"Протестираме защото не искаме Куршум джамия да бъде действаща. Нека да си остане като исторически паметник, а не действаща, заяви един от протестиращите Асен Николов. Не искаме джамията да бъде собственост на мюфтийството, добави той. Венци Тодоров също подчерта, че искането е Куршум джамия да остане паметник на културата. Хора от София са дошли да подкрепят протеста против делото за правоприемственост .

Светозар Филипов заяви, че от София подкрепят подписката на Кюстендил срещу назначаването на бат Сали за депутат. Солидарни сме с тяхната кауза и ги подкрепяме. Само в София сме събрали 10 000 гласа. Тази подписка ще бъде внесена на 27 октомври в 43-ото НС, поясни той. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари