Кметът награди шампионките от "Дунав 8806"

0

Благодаря, момичета! Вие сте уникални! Вашата победа е най-хубавия подарък за Празника на Русе - 6 май.“ С тези думи кметът Пламен Стоилов посрещна вчера в Община Русе спортистките от баскетболния тим „Дунав 8806“.

Вчера „сините феи”, които за четвърти път завоюваха шампионската титла по баскетбол при жените в България, бяха специални гости на кмета Стоилов, заедно с треньора на отбора Георги Божков, президента на клуба Красимир Трифонов и представителя на УС на клуба Иван Иванов. На срещата присъстваха и заместник-кметовете Свилен Иванов и Страхил Карапчански. Повод за нея беше категоричната победа на женския отбор в баскетболния шампионат на България.

В приветствието си към победителките, Пламен Стоилов изтъкна, че за трета поредна година Русе има своя баскетболен триумф и това ни прави особено горди. Той благодари на състезателките от името на всички русенци и подчерта, че отборът безапелационно е доказал лидерската си позиция в България. „Вашата победа и начинът, по който се борите са мотивиращи. Вие доказвате, че когато се бориш успяваш“, заяви кметът.

Треньорът Георги Божков благодари на Община Русе за подкрепата. Той се обърна към своите състезателки и подчерта, че те са направили възможно най-добрата игра, фактите от която са налице. Божков сподели, че момичетата са постигнали брилянтна победа в един много труден сезон, с изключително силна конкуренция.

Президентът на клуба Красимир Трифонов заяви, че всяко момиче е дало максимума от себе си според своите възможности и той е щастлив от успешния сезон.

Заместник-кметът Свилен Иванов изтъкна, че целта на отбра е постигната и спечелената титла е от изключителна важност за град Русе. Той благодари на целия тим и пожела успех на състезателките.

На свой ред шампионките благодариха на администрацията за подкрепата и за последователността в работата за популяризиране на баскетбола в Русе.

В края на срещата, Пламен Стоилов връчи на президента на клуба парична награда за постигнатия висок резултат, а на всяка състезателка поднесе букет цветя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари