Кметът на Бяла: Огнеборците казаха, че за една седмица три пъти гасят на едно и също място

1
Водонска дежури в случай, че се възпламени някое огнище
Водонска дежури в случай, че се възпламени някое огнище

Водонска дежури в случай, че се възпламени някое огнище

Сухи треви и храсти се запалиха в събота вечерта в района на квартал "Освобождение" в Бяла, съобщава Бряг. На място са изпратени 4 пожарни - две коли от РСПБЗН - Бяла, една от Две могили и една от Русе.

По информация на жителите в квартала огнеборците пристигнали на петата минута след подаването на сигнала, обясни кметът на града Димитър Славов. Пожарът обаче бързо се разраснал заради силния вятър и дори в един момент доближил къщите на хората. Но бързата реакция на пожарникарите предотвратила разпространението на пламъците.

Аз бях на място в 22:30 часа и после към 1:00 часа – каза градоначалникът. - В погасяването на огъня помогнаха и служители на Държавното горско стопанство в Бяла, които също дойдоха с колата си. Общината предложи на пожарникарите да донесем 8-тонна водоноска, но това не се наложи. Автомобилът обаче остана на разположение през нощта и сега прави денонощно дежурство, за да подаде вода, ако се възпламени някое огнище. Огнеборците казаха, че за една седмица три пъти гасят на едно и също място“, заяви Славов.

Днес преди обяд в района е спокойно, а водоноската е в готовност да окаже съдействие на пожарната, ако се наложи.

Пожарът предизвика полемики в социалната мрежа, като според повечето от потребителите огънят е предизвикан от жители на квартал "Освобождение" - умишлено или по немарливост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари