Огнеборци разбиха вратата на апартамента на припаднала жена в блок „Лена“

0
Пожар на поляната зад училището в квартал „Чародейка“
Пожар на поляната зад училището в квартал „Чародейка“ Снимка: Русе Медиа / архив

Екипите на пожарната са имали 5 излизания през изминалото денонощие

Вчера, в 13 часа, два екипа от Втора РСПБЗН са посетили адрес на алея „Ела“ в Русе, в бл. „Лена“, по сигнал за „миризма на загоряло ядене“ в заключен апартамент, обитаван от възрастна жена, с която няма връзка. При пристигане на адреса се е наложило да бъде разбита входната врата на жилището, където 88-годишната обитателка е била открита паднала на една от терасите в безпомощно състояние, а причината за миризмата се е оказал включен електрически котлон без поставен съд за готвене върху него. Повикан е екип на ЦСМП и е оказано съдействие за пренасяне на пострадалата до линейката.

Пожар в отпадъци, суха трева и храсти са гасили два противопожарни екипа от службата във Ветово и от Първа РСПБЗН в Русе, вчера за времето от 12:51 до 17:00 часа. Произшествието е възникнало в гр. Сеново, на площ от около 8500 m2, в район с обособено нерегламентирано сметище, основно за оборска тор. При инцидента не са причинени щети.

От 17:00 до 18:10 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен да гаси горене на поляна в района на вилна зона, намираща се в кв. „Чародейка“, зад училището. Горенето е ликвидирано на площ около 50 m2 , без щети.

Запалване в суха трева и храсти са гасили два екипа от РСПБЗН-Ветово в землището на с. Тетово, за времето между 17:52 и 19 часа. Горенето е ликвидирано без щети, на площ от около 200 m2.

Вечерта, между 19:36 и 21:40 часа, огнеборци от Ветово отново се е наложило да ликвидират възникнало горене на отпадъци на площ от около 300 кв.м. в нерегламентираното сметище в гр. Сеново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари