Кметът лично посрещна участниците в регатата "ТИД"

0

Кметът Пламен Стоилов посрещна днес на крайбрежната ивица под хотел „Рига“ участници в петдесет и деветата международна Дунавска регата ТИД-2014. Русенският градоначалник разговаря с ръководителя на ТИД Йонко Кожухаров, който го увери, че организацията в крайдунавския град е на ниво и в знак на благодарност подари на г-н Стоилов бутилка колекционерско вино с логото на ТИД.

Традиционно гребният поход започна от Германия, премина през Австрия, Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия, България и приключва в Румъния. 100 ентусиасти със своите лодки навлязоха в българския етап от регатата през изминалата събота (09.08.2014 г.). Това са основно участници от Германия, Австрия и Сърбия. Има и двама англичани. Гребците са на средна възраст, като най-възрастна е 80-годишна германка. В българския участък се включи и дете на 12 години заедно със своите родители. От Ново село към ТИД се присъединиха и 11 човека от русенското дружество „Приста“. Още 20 негови членове ще се включат във водния поход от Русе.

В българския етап от ТИД лодките преминават през Ново село, Видин, Лом, Козлодуй, Никопол, Свищов, Русе, Ряхово, Пожарево, Ветрен и Силистра. В българската част към регатата се присъединиха още около 100-130 човека. След България, лодките продължават за Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари