Пенчо Милков: Европейските проекти донесоха санкции за 4,8 милиона лева

5
Компетентните органи имат тази информация и може да правят каквото решат спрямо Пламен Стоилов
Компетентните органи имат тази информация и може да правят каквото решат спрямо Пламен Стоилов Видео: Русе Медиа

Компетентните органи имат тази информация и може да правят каквото решат спрямо Пламен Стоилов и неговите заместници

"Това са финансови корекции наложени за проекти на стойност 106 милиона лева.

Финансовите корекции са наложени по 20 обществени поръчки, изпълнявани по три различни програми в последния програмен период 2014-2020 г.

Незаконосъобразна методика за оценка на офертите е установена в 14 от процедурите. За 6 от процедурите е установен незаконосъобразен критерий за подбор на участниците. Неправилно отстраняване на участник е установено в 6 от процедурите, а незаконосъобразен избор на изпълнител е установен в 1 от процедурите. В една процедура има неясен предмет на поръчката. Незаконосъобразно разделяне на поръчките има  в 2 от процедурите."

Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков в изявление пред медиите днес, който искаше да поясни, че финансовите корекции се налагат от управляващите органи, които са отпуснали европейските средства.

"Общината Русе трябва да плати санкциите със собствени средства. Това е лошото, което ни се случва", добави кметът на Русе. 

Г-н Милков заяви още, че не политизира темата и не я манифестира постоянно в общественото пространство.

"Ако казвам тази информация, е за да знаят хората, че наистина ни е много трудно. Защото се увеличават отчисленията за отпадъци, тези финансови корекции и коронавирусът намали приходите на общината, и затова хората трябва да бъдат единни и задружни", каза Пенчо Милков.

"Отговорност във вътрешнослужебен план в тези аспекти е търсена и ще бъде търсена. Компетентните органи имат тази информация и може да правят каквото решат спрямо мен, спрямо моите заместници, спрямо Стоилов и неговите заместници. Ние сме публични фигури и тази информация е публична на сайта на общината". Така отговори кметът на Русе на зададен въпрос, дали не трябва да се търси отговорност от предходния кмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук