Пламен Стоилов се "освежил" с нов Мерцедес

2
Бивши кметове са освежили семейния автопарк
Бивши кметове са освежили семейния автопарк

Някои от бившите вече кметове на големи градове са положили похвални грижи за обновяване на семейния автопарк, показват имотните им декларации.

Днес Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) публикува данните за лицата, които напуснаха или встъпиха в длъжност след местните избори през есента. От декларациите личат возила, придобити през последния мандат или поне в месеците непосредствено преди стартирането или след завършването му. пише вестник Сега.

Някои от най-известните екскметове са били пестеливи в отчетите пред комисията. Благоевградчанинът Атанас Камбитов е вписал единствено „без промяна” в графите. Пловдивчанинът Иван Тотев е обявил налични 12 800 лв. и още 50 000 лв. влог.

Пламен Стоилов от Русе има 29 900 лв. на влог, малки имоти от времето преди мандатите, но и Мерцедес от 2019 г. за 34 000 лв.

Далеч по-интересно е при перничанката Вяра Церовска. Тя и съпругът ѝ Стефан притежават Ауди А4 за 72 150 лв., Мини купър за 3 912 лв. и Фолксваген пасат за почти 20 000 лв. И трите автомобила са придобити в периода 2015 г. – 2019 г. Във времето на мандата или около него са декларирани още: една втора парцел в Германия за 700 кв. м. на стойност 84 375 лв – на името на Стефан; офис 60 кв. м. в Перник – собственост на двамата. Освен това от по-стари времена притежават 64 декара земеделски земи и гори. Богатството на семейството продължава с 220 000 лв. влогове в страната и чужбина,

но е налице и кредит – 59 000 лв. лизинг за Ауди-то. От декларацията става ясно, че съпругът има дялове в две медицински фирми – „Урология” ООД – Перник и „С.С.В – Медика” – Брезник.

Бившият управник на Ямбол Георги Славов пък е вписал два автомобила (Фолксваген и Мерцедес) за почти 50 000 лв. общо. Придобити са през 2017 г. на негово име. Пак същата година двамата със съпругата Катя стават собственици на апартамент от 113 кв. м. в Ямбол за около 102 000 лв. Освен това той е декларирал 20 000 лв. (налични) и 52 340 (влог). Катя пък има 60 000 лв. заем към физическо лице. Тя притежава всичките дялове в дружеството "Текрис", половината в „Баланс консулт” и 4.4% от „Агроивнест Тунджа”.

САНКЦИИ

„Лице, заемащо висша публична длъжност, което не подаде декларация в срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 3000 лв. В случаите на неподаване на декларация, за тези лица започва и проверка за установяване на незаконно придобито имущество”, съобщиха от комисията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари