Кметът и директорът на РИОСВ - Русе инспектираха почистването на езерото в Лесопарк „Липник“

0

Почистените зони ще бъдат зарибени, което ще възпрепятства в значителна степен появата на подобен род растителност

Започналите преди два дни дейности по почистването на крайбрежната зона на езерото в Лесопарка „Липник“ със специализирана техника бяха инспектирани на място от кмета на Община Русе Пенчо Милков и директора на РИОСВ - Русе инж. Цонка Христова.

„Подхождаме с внимание, отговорност и грижа към емблематичното за община Русе езеро, както и към самото почистване, тъй като мащабни дейности по окосяване не са извършвани от много години“, заяви Пенчо Милков. Той подчерта, че изрязаната тръстика ще бъде мулчирана, след което ще бъдат предприети природосъобразни действия спрямо нейното третиране. Почистените зони ще бъдат зарибени, което ще възпрепятства в значителна степен появата на подобен род растителност.

Кметът използва случая да благодари на инж. Цонка Христова за съдействието при предоставянето на специализираната техника, която е собственост на Регионалната инспекция. С нейна помощ ще се подготви крайбрежната ивица на езерото за провеждането на Световната купа по кану-каяк маратон през юни.

Мултифункционалната машина, тип „амфибия“, с която ще се окоси гъстата тръстика, разполага с различни приставки и е управлявана от специално подготвен екип. Освен почистване на растителността, всъдеходът може да извършва и дейности по драгиране и прокопаване на канали.

Припомняме, че в ЛесопаркЛипник“ вече текат дейности по обновяване на части от инфраструктурата, като в най-скоро време се предвижда да започне и облагородяване на терени в любимата на много русенци зона за отдих.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    иванчо от острица
    тОВА тЕКЕ НЕ СА ЛИ ГО СТРОИЛИ комунистите Да вземете да го съборите това изчадие комунистическо
  • 1
    8
    До 222
    Най-доброто което направихме е че го изтърпяхме да изкара цял мандат! Малко ли е? Да си скубят косите тъпаците дет му се вързаха и гласуваха за него. Ако са им увряли тиквите малко остана да се поправят!
  • 6
    7
    Без домашно в час.
    Тези двамата как стигнаха днес до там ? Видяха ли пътя осеян с дупки и неравности с липсваща или почти изтрита маркировка , трафика , мизерията в която тънем. Могат само да рушат природата в най не подходящия период за рибите и птиците. Ето това ще видят гостите .Сетили се два месеца преди събитието ,че имат работа за вършене. Това е все едно да искаш да свалиш 20 кг за два месеца преди да отидеш на море . Ами няма как да стане красиво и здравословно .
  • -1
    6
    222
    Може ли у нас някой нещо да почне да прави,и да не бъде охулен.Ами 40 години някой нещо направи ли там.А тези,който пишат и са недоволни,те какво направиха добро
  • -3
    5
    До 2
    Не че интерисува,ама ти да не си му я ял на Зеленски,та знаеш???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари