Климатолог: Лятото ще бъде с температури над нормата

1
Дългосрочна прогноза на Симеон Матев
Дългосрочна прогноза на Симеон Матев Видео: NOVA

Предстоящото лято ще бъде с температури над нормата.

Очакват ни дълги и продължителни горещини и валежи по-малко от обичайното. Тази дългосрочна прогноза направи в студиото на „Събуди се” по NOVA климатологът Симеон Матев.

На този фон температурата на морската вода се повишава. На места вече са измерени стойности около 16-17 градуса, уточни Матев. По думите му подходящо за къпане в морето ще е след около две седмици. Тогава се очаква да бъдат отчетени 20 градуса на водата.

Всяка година в края на май - след 24, има приятни плажни дни. Слънцето вече е достатъчно силно, за да изгорим. Истински приятното усещане за плаж ще дойде след 20 май”, прогнозира той.

Климатологът уточни, че още през следващата седмица времето ще ни даде поводи да си помечтаем за плаж. В четвъртък и петък максималните температури на въздуха ще бъдат необичайно високи за средата на май.

Те ще са в порядъка на 23-28 градуса. В петък ще имаме и първите по-масови 30°C. Това са абсолютно летни температури, каза той. Матев обаче предупреди, че след приятното време ще настъпи застудяване.

Сега е времето, в което трябва да вали, но това не се случва на достатъчно ниво. Растителността и земеделският сектор се нуждаят от добри условия. Дъжд в близките дни кой знае колко не се очаква”, подчерта климатологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари