Кирил Петков: Вече сме страната с нулева зависимост от руския газ

0
България даде своята огромна част за спирането на паричните потоци към Путин
България даде своята огромна част за спирането на паричните потоци към Путин Снимка: МС

България даде своята огромна част за спирането на паричните потоци към Путин

"Ние до скоро бяхме страната с най-голяма зависимост от руския газ. Сега сме страната с нулева зависимост от руския газ, паричните средства, които спряхме в посока на режима на Путин бяха огромни. Като ние искахме да се придържаме към договора с Газпром, но когато се спира едностранно този договор, ние казваме не, няма да се съгласим едностранно да се променя този договор."

Това заяви премиерът Кирил Петков след срещата си с премиера на Нидерландия Марк Рюте, предаде репортер на БГНЕС.

"България даде своята огромна част за спирането на паричните потоци към Путин и очакваме разбиране, че не може едновременно да отидем от 95% на нула в газа и да сложим ембарго на единствената ни рафинерия, която за съжаление работи само с микс от петрол от Урал. Ние ще поискаме да сме част от изключенията, докато не направим другите инфраструктурни възможности да имаме петролопровод от Гърция", коментира Петков. "Вярвам, че България показа, че не може и не се гъне под натиск на чужда държава, показахме, че имаме воля да стоим силно пред нашите партньори, но за петрола в момента не сме в позиция да вземем и този потенциален риск", каза още Петков. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    До 1
    Много си е наред момчето,това,че не се харесва на някого,е проблем на недоволния!
  • 1
    5
    Weather Report
    Успех на Кирил Петков и ПП!
  • 1
    4
    Иван Симеонов
    Подай си оставката бе мишок! Не се крий бе не се крий, ела излез ела при нас с народа да ти покажем колко те "обичаме" миризлива диария такава! Аз не съм виждал никога такъв лайнар, който направи най-голямата тъпня на света! Скоро време оставаш без глава, скашкан като кайма,ЯСНО ЛИ ТИ Е БЕ ЛАЙНАР ТАКЪВ!!!!!!!!
  • -2
    3
    Stoian
    Този дебил е много горд че газта от Русия е спряна!И сега какво,откъде качествена газ??
  • 4
    2
    ОКСфорд, КЕМбриджъ
    А на зима, ще се топлите от ГАЗА, изпуснат от дупетата Ви, с нулева емисия. Този канадски ПУЯК е най-тъпото парче в политиката на Булгаристан. Айде на тортите от жена му, тортата от бикинките и, от задницата им, абе направо лайна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари